News

Komentari 356

'Nakon izjava o antivakserima dobio sam prijetnje. Na nama je sve, cijepite se dok nije kasno'

'Nakon izjava o antivakserima dobio sam prijetnje. Na nama je sve, cijepite se dok nije kasno'

Moramo biti svjesni da će delta soj doći u naš Grad, a tada će biti kasno za cijepljenje. Ako ne postignemo veću procijepljenost od one koju imamo sada prekinut će se sezona, kaže Mato Franković...

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na Facebook profilu osvrnuo se na dobre turističke rezultate koji su ostvareni u Gradu, ali je uputio i apel svim sugrađanima da ako dođe delta soj u Grad, bit će kasno za cijepljenje. 

"Turistička sezona je krenula. Idemo u dobrom smjeru. Međutim ako se svi koji mogu ne cijepe neće ovo dugo trajati. Moramo biti svjesni da će delta soj doći u naš Grad, a tada će biti kasno za cijepljenje. Ako ne postignemo veću procijepljenost od one koju imamo sada prekinut će se sezona a time će se u potpunosti ugroziti Dubrovačko gospodarstvo. Sve je na nama.Danas nakon moje izjave o antivakserima dobio sam na desetke prijetećih poruka. Nemam problema s tim jer znam što je interes zajednice, a interes zajednice je uvijek u našem Gradu bio ispred interesa pojedinca", napisao je.

Podsjetimo, Franković ocijenio u subotu nedovoljnim 47 posto procijepljenih u Dubrovniku pa je pozvao Vladu RH da poduzme sve kako bi se uvela najveća moguća ograničenja za one koji se mogu, ali ne žele cijepiti.

"Sve ide u dobrom smjeru, ali moramo podizati razinu svijesti kod sugrađana koji se nisu cijepili. Ako želimo sezonu i u rujnu i listopadu, moramo se cijepiti, jer time osiguravamo kruh na našim stolovima. Čak 80 posto nas živi isključivo od turizma. Ne želim razumijeti 'antivaksere' koji nas ostale očito smatraju budalama. Nismo se mi cijepili kako bismo isključivo zaštitili svoje zdravlje, već i smanjili mogućnost širenja zaraze te time osigurali oporavak dubrovačkog gospodarstva", poručio je Franković.

Najčitaniji članci