Obavijesti

News

Komentari 35

Nakon operacije od devet sati: 'Naš Šimun je heroj, hodat će!'

Nakon operacije od devet sati: 'Naš Šimun je heroj, hodat će!'
7

Devet sati trajala je iznimno teška i kompleksna operacija malenog dvogodišnjeg Šimuna Stojanovića iz Županje koji je rođen s brojnim deformacijama kostiju u tijelu kakve hrvatski liječnici još nisu vidjeli

VIDEO

Šimun je operiran u privatnoj klinici čuvenog dr. Paleya na Floridi i okončana je sa posvemašnjim uspjehom, na zadovoljstvo roditelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:41

- Bilo nas je užasno strah svega. Otkako smo došli na kliniku jasno nam je da brigu o Šimunu preuzimaju vrhunski stručnjaci jer je dr. Paley i sve njegovo osoblje iznimno susretljivo, pozitivno i profesionalno. Čim smo došli još jednom nam je detaljno objašnjeno od čega će se sve sastojati ta kompleksna operacija koja je obuhvatila više operativnih zahvata u jednom činu. Na dan operacije Šimuna su uspavali na dva sata kako bi obavili magnet, a potom je, četiri sata kasnije, započela operacija. Suprug Tomislav i ja nismo oka sklopili cijelu noć prije. Vrtjeli smo se po krevetu, mazili Šimunove nogice. Bila nam je prebolna pomisao da će jedna biti odrezana. Kakve god su bile, meni su bile savršene. Naviknula sam se na njih, kao i on, jer se sa njima penjao po stolicama i namještaju bez problema. Znala sam da kada ga idući dan budem mazila tu neće više biti jedan dio njega, a ni mene. Sve bih dala da mu mogu dati svoje noge, tužno je govorila Šimunova mama Martina (33) inače policajka i djelatnica PU Vukovarsko-srijemske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:37

Ona je sa suprugom Tomislavom, nekoliko dana prije zakazane operacije u Americi, otputovala sa Šimunom u kliniku, a doma u Županji je ostavila dva starija sina.

Stojanovići su od Šimunovog rođenja pokušavali naći neko rješenje da mu se popravi zdravstveno stanje. Odmah po rođenju otkriveno je da on u nogama nema više od 25 kostiju, nema koljeno ni kuk, a ima i spinu bifidu, zapetljanje živce kralježnice. U Hrvatskoj se još nije rodilo dijete sa toliko zasebnih teških malformacija u tijelu. No, malenom Šimunu, čiji se ostatak tijela posve normalno razvijao, te 'sitnice' sa nogama nisu bile problem. Njega je bilo svuda po stanu, i po namještaju.

Nakon što je obitelj Stojanović potražila savjete više liječnika iz Europe upućeni su na dr. Drora Paleya kao jedinog doktora koji je do sada uspješno operirao tako teške slučajeve. Čim je vidio Šimunove nalaze i snimke kostiju u tijelu pristao je na operaciju no, kako se radi o ekskluzivnoj privatnoj klinici na Floridi, za operaciju je bilo potrebno 1,1 milijun kuna. Sve je platio HZZO jer su u Hrvatskoj iscrpljene sve druge mogućnosti liječenja, a troškove smještaja obitelji osigurani su prikupljanjem sredstava humanitarnim aktivnostima.

Šimun je operiran, trajalo je 9 sati: Mali lav bi mogao hodati
Šimun je operiran, trajalo je 9 sati: Mali lav bi mogao hodati

- Operacija je u potpunosti prošla prema očekivanjima dr. Paleya i to nam je odmah rekao nakon izlaska iz operacijske sale. Šimun je, dakako, još spavao, a meni je bilo užasno teško vidjeti da nema potkoljenicu lijeve noge. Za nju, naime, nije bilo rješenja. Stopalo na drugoj su rekonstruirali, također i kuk.

- Šimun je lavovski odradio sve to. Naš vedri i nasmijani dječak pokazao se kao pravi heroj. Ono što slijedi su rehabilitacije koje će trajati nekoliko tjedana. Sve će se događati pod kontrolom dr. Paleya koji je i prije operacije obećao da će Šimun hodati. Nakon što bude rehabilitiran morat ćemo mu kupiti posebnu protezu za nogicu na kojoj će učiti hodati. To nam je još nepoznanica jer još uvijek ne znamo koliko će koštati ta proteza i da li ćemo ju morati sami platiti,  kaže mama Martina koja već danima provodi vrijeme u krevetu pored malenog Šimuna mazeći ga i ljubeći.

Obitelj Stojanović neizmjerno zahvaljuje svima koji su im pomogli i onima koji se mole za zdravlje njihovog Šimuna.

Pokretanje videa...

04:53

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...