News

Komentari 8

Nakon Pamele Anderson i Jane Fonda podržala Možemo!: 'Prvi put možete glasovati za zelene'

Nakon Pamele Anderson i Jane Fonda podržala Možemo!: 'Prvi put možete glasovati za zelene'

Kao politička aktivistkinja, Fonda se usprotivila ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama i rasizma te za prava manjina te za zaštitu okoliša

Američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz svog doma u Atlanti u SAD-u video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenu oko platforme Možemo!

POGLEDAJTE VIDEO; 

- Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata ... Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje. Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3! -  izjavila je Fonda u video poruci.

Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama i rasizma te za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.

Osim nje i druga poznata glumica Pamela Anderson je također podržala platformu Možemo! na izborima za Europski parlament.

- Nije li to nevjerojatno kako se dobri ljudi sreću? A sada čujem da Možemo! također promovira Green New Deal, kao što to DiEM25 radi diljem Europe. Hrvatskoj bih poručila da obrate pažnju na te pokrete, poduprite djecu koja štrajkaju, izađite iz nacionalističke prošlosti i vratite se u budućnost - kazala je Anderson.

Najčitaniji članci