News

Komentari 1

Nakon presude Chauvinu kreće istraga o policiji u Minneapolisu

Nakon presude Chauvinu kreće  istraga o policiji u Minneapolisu

Ministarstvo je u petak ukinulo politiku koju je uveo bivši predsjednik Donald Trump koja je ograničila alate koje savezna vlada može koristiti za praćenje i provedbu istraga o pogrešnom postupanju policije

Glavni državni tužitelj Sjedinjenih Država Merrick Garland pokrenuo je u srijedu veliku istragu o policijskim postupanjima u Minneapolisu nakon odluke porote da je bivši gradski policajac Derek Chauvin ubio Georgea Floyda.

Istraga će "utvrditi koristi li policija Minneapolisa prekomjernu silu, uključujući za vrijeme prosvjeda", rekao je Garland na konferenciji za novinare.

Ta je presuda prekretnica u napetoj povijesti SAD-a kad je riječ o rasnim odnosima i kritika policijskog postupanja prema Afroamerikancima.

Garland je prije rekao da će mu suzbijanje pogrešnog postupanja policije biti prioritet.

Predsjednik Joe Biden ocijenio je da je osuda Chauvina "divovski korak" prema pravdi u Sjedinjenim Državama.

Ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu o tome jesu li policajci upleteni u Floydovu smrt prekršili njegova građanska prava.

Ministarstvo je u petak ukinulo politiku koju je uveo bivši predsjednik Donald Trump koja je ograničila alate koje savezna vlada može koristiti za praćenje i provedbu istraga o pogrešnom postupanju policije.

Najčitaniji članci