Obavijesti

News

Komentari 18

Vidaković: Želimo nagodbu, ali od nervoze nećemo dobiti ništa

Vidaković: Želimo nagodbu, ali od nervoze nećemo dobiti ništa
1

Iako im je Plenković najavio imenovanje novog povjerenika vrlo brzo, na sastanku održanom u ponedjeljak nije naveo niti jedno ime potencijalnih kandidata

VIDEO

U Banske dvore u ponedjeljak u 15 sati na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem su došli i predstavnici vjerovnika Agrokora među kojima Marica Vidaković, prokuristica Kraša i Mato Brlošić, predstavnik malih dobavljača.

Osim njih, na sastanak su stigli i Miljenko Živaljić predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Sergei Volk iz Sberbanke te Thomas Wagner iz Knighthead fonda. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Dosadašnja provedba Zakona o procesu izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja u Republici Hrvatskoj omogućila je nastavak redovitog poslovanja Agrokora, ali i drugih hrvatskih kompanija, velikih i malih dobavljača te spriječila
destabilizaciju hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava - poručili su iz Vlade. 

'Uzet će svoj novac i za sobom sve porušiti, likvidirati i spaliti'
'Uzet će svoj novac i za sobom sve porušiti, likvidirati i spaliti'

- Očekujemo imenovanje novog povjerenika uskoro. Bitno je da prepoznamo da je ovo proces u kojem svi moraju raditi zajedno i pronaći rješenje. Ima još puno posla, ali ćemo naporno raditi na tome da cijeli proces ne bude na štetu građana Hrvatske - izjavio je Wagner nakon sastanka s premijerom. 

Upitan jesu li točne glasine prema kojima je Knighthead prodao svoj ulog u Agrokoru trećoj strani, rekao je da to nije istina te da je Knihghthead investirao svoj novac u Agrokor i ostaje konstruktivan u vezi njegove budućnosti.

'Premijer nije potvrdio ni jedno ime kandida ta za povjerenika'

- Ono što smo svi u ovom procesu potvrdili da smo zainteresirani da dođe do nagodbe. Druga stvar je da nam je premijer rekao da je u fazi koje prethode izboru povjerenika - izjavila je Marica Vidaković te dodala kako premijer ipak nije potvrdio niti jedno ime kandidata za povjerenika. 

'Do sredine tjedna imat ćemo imena povjerenika i zamjenika'
'Do sredine tjedna imat ćemo imena povjerenika i zamjenika'

- Od nervoze nećemo dobiti ništa. Trebamo svi zajedno sjesti i raditi na prioritetu, odnosno na privođenju nagodbe kraju - istaknula je Vidaković. 

Upitana za komentar medijskih napisa po kojima se tvrtka Franck obratila Trgovačkom sudu sa zahtjevom za više transparentnosti u procesu izvanredne uprave te primjedbama da svi dobavljači nisu jednako tretirani, Vidaković, koja u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja velike dobavljače Agrokora, poručila je kako je zastupala interese svih dobavljača

- Apsolutno sve što se dešavalo iskomunicirano je na udruzi dobavljača odnosno koordinacijama dok sam ih ja vodila. I svi kriteriji su tamo glasovani i većinom glasova prihvaćeni i prema tim kriterijima je plaćano, bilo da se radi o starim plaćanjima bilo da se radi o kriterijima za roll-up - rekla je Vidaković, dodajući kako ne bi ulazila u razloge Francka. 

Prema pisanju medija, Franck je od Trgovačkog suda zatražio više transparentnosti, među ostalim i objavu osam dopuna ugovora o roll-up kreditu, a zatražio je i zapisnike sa sjednica Privremenog vjeroničkog vijeća  s kraja prosinca prošle i iz siječnja ove godine, kao i imenovanje stalnog vjerovničkog vijeća. 

Predstavnik malih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću Matija Brlošić također je istaknuo kako je na sastanku bilo riječi o njihovoj želji da se u procesu izvanredne uprave nastavi tamo gdje se stalo.

- Što se tiče poljoprivrede, za osam dana će početi pripreme za proljetnu sjetvu i svi poljoprivredni dobavljači očekuju da ovo do tada bude rješeno - rekao je. 

Uz premijera Plenkovića na današnjem sastanku u Vladi bili su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Nova imena bit će poznata ovaj tjedan" 

Podsjetimo, nakon sastanka u ponedjeljak u Banskim dvorima u podne, čelnik HSLS-a, Darinko Koros, izjavio je kako će se već sredinom tjedna znati tko će biti novi povjerenik za Agrokor  te njegovi zamjenici. 

'Jasno je da će novi povjerenik biti iz zločinačke organizacije'
'Jasno je da će novi povjerenik biti iz zločinačke organizacije'

- Svi zajedno radimo na tome da proces završi 10. srpnja. Ako tada dođe do nagodbe, onda je ova saborska većina i predsjednik Vlade uspio da bez ijedne kune poreznih obveznika izvučemo Agrokor iz problema, a svi znamo da su dugovi 60 milijardi kuna. A ako ne, onda smo svi u problemu - istaknuo je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza