Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Nalazi dobri: Mila uskoro treba na transplantaciju koštane srži

U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog. Sad slijedi pripremni ili međuciklus, kaže tata Marin

Foto: čitatelj24sata
63 komentara

Liječnici u Philadelphiji Mili Rončević ponovo su radili punkciju i nalazi su, nasreću, dobri. Ako tako ostane i malena se izbori protiv opake leukemije, trebala bi ići na transplantaciju koštane srži početkom srpnja.

- U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sad slijedi pripremni ili međuciklus, no još ne znamo točno ni kad ni s čim. Stalno je na kontrolama svega. Nakon transplantacije čeka je oporavak od oko šest mjeseci, i ako stvarno bude sve u redu, tad se vraćamo kući – rekao nam je u subotu Marin Rončević, otac Mile. Podsjetimo, Mila se u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije. Djevojčica je u Americi proslavila svoj drugi rođendan.

- Stvarno malo toga zasad znamo, a i liječnici ne znaju više, odnosno nisu nam rekli. Jednostavno, sad je dobro, molimo se da tako i ostane te da se uspješno transplantiramo i da nemamo prevelike posljedice. Ako Bog da i sve bude po planu, najgore je prošlo, ali je jako teško unaprijed išta reći. I sama transplantacija i reakcija na nju znaju biti jako teške – zaključio je otac Marin. Mala Mila ujedinila je cijelu Hrvatsku. Nakon apela za pomoć, uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja.

JAVIO SE OTAC MALE MILE 'Naša Mila je dobro. Zaklada će početi raditi kroz deset dana'

Prikupljeno je više od 37 milijuna kuna. Mila Rončević od 3. travnja je u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia koja slovi kao najbolja za liječenje leukemije kod djece. Okružena je mamom, tatom i liječničkim timom na čelu s dr. Aplencom. Od viška novca uplaćenog za liječenje malene Mile Rončević pomaže se drugoj teško bolesnoj djeci.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message