News

Komentari 37

Napadač s veslom iz Umaga je bivši policajac koji je udaljen iz službe zbog povrede dužnosti

Napadač s veslom iz Umaga je bivši policajac koji je udaljen iz službe zbog povrede dužnosti

Možemo vam potvrditi da je riječ o policijskom službeniku koji je u listopadu prošle godine zbog teže povrede službene dužnosti rješenjem načelnika PU istarske privremeno udaljen iz službe, rekli su iz PU istarske

PU istarska oglasila se oko incidenta koji se dogodio prošle subote u aquaparku u Zambratiji u Umagu. Studenta Mateja Markovinovića iz Zagreba nepoznati muškarac izudarao je veslom jer se popeo na jedan od napuhanaca u moru.

- Obavještavamo Vas da je policija 30. srpnja oko 21.30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na plaži u Zambratiji. Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 2O-godišnjaka, koje je, dok su se nalazili u moru, prvo verbalno, a potom jednog od njih veslom po glavi, udario nepoznati muškarac, koji je bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. Wibit. Dvadesetogodišnjaku je pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede. Policija je provedenim izvidima utvrdila da je javni red i mir narušavao 31-godišnjak te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, možemo vam potvrditi da je riječ o policijskom službeniku koji je u listopadu prošle godine zbog teže povrede službene dužnosti rješenjem načelnika PU istarske privremeno udaljen iz službe - rekli su iz policije za Glas Istre.

Podsjetimo, incident je u javnost došao u nedjelju nakon što se napadnuti student javio medijima. 

Dolaskom policije na mjesto događaja zatečena su dvojica 20-godišnjaka iz Zagreba koje je, dok su se nalazili u moru prvo verbalno, a potom i jednog od njih veslom po glavi udario nepoznati muškarac.

On je, navodi policija, bio revoltiran time što se penjao na zrakom punjene gumene dijelove tzv. wibite. Dvadesetogodišnjaku je pružena pomoć na hitnoj u Umagu.