News

Komentari 170

Napadaču s Markova trga profil na Facebooku više nije aktivan

Napadaču s Markova trga profil na Facebooku više nije  aktivan

Napadačev status prije samoubojstva se na mrežama počeo ubrzano dijeliti, a dok mu je Facebook račun bio aktivan, komentiralo ga je nekoliko stotina Hrvata, a lajkalo njih više tisuća

Danas ujutro na zagrebačkom Markovom trgu odvijala se prava drama kada je mladić prvo ustrijelio policajca, a nakon što se dao u bijeg, sam je sebi oduzeo život.

Novinari su vrlo brzo uspjeli saznati da se radi o mladiću iz Kutine, 22-godišnjem Danijelu Bezuku. Ubrzo je svatko mogao doći i do njegovog Facebook profila koji sada, devet sati nakon samoubojstva, više nije aktivan.

Netom prije nego što je pokušao ubiti policajca na Markovu trgu, Danijel Bezuk je Facebooku napisao: 'Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti'.

Taj se njegov status na mrežama počeo ubrzano dijeliti, a prije nego što mu je profil uklonjen oko 15:40 sati, komentiralo ga je nekoliko stotina Hrvata, a lajkalo njih više tisuća.

'Šta ga policajac nije pustio unutra. Opet bismo slavili oslobođenje Hrvatske', 'I još jedan mladi život je otišao zbog našeg prekrasnog sustava…sramota. Šteta samo što je pogođen nevini policajac koji tamo za nekakvih pišljivih 4.000 kn čuva onu gamad, trebao je nekog od onih pedera drmnut, u svakom slučaju tragedija', samo su neki od jezivih komentara ljudi koji ga podupiru.

Još se ne zna je li u profil uklonio sami Facebook, ili ga je izbrisao netko od njegove obitelji.

Bezuk je živio na području Kutine, a otac mu je bio dragovoljac Domovinskog rata. Među fotografijama na njegovom Facebook profilu mogla se naći i jedna s drvenim modelom puške. Na njoj mladić pozira prekrivenog lica, odjeven u bijeli skafander. Također, na ovoj društvenoj mreži Bezuk je s YouTubea dijelio i snimke pucnjave strojnicom. Jednu od starih YouTube snimki pucanja snajperom popratio je opisom: "Ala, da sam ja jedan od njih. Da Skidam SrBE".

Kako neslužbeno doznajemo, mladić se nikad nije liječio zbog nekih psihičkih problema niti je zbog tražio liječničku pomoć. Članovi njegove obitelji nisu htjeli razgovarati s nama i poklopili su slušalicu.

Jutros, u 8.06, začuli su se rafali na Markovom trgu. Bezuk je otvorio paljbu na zgradu vlade i policajca, a zatim nestao s mjesta zločina. Vozač sanitetskog vozila Opće bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec, koji se na Markovom trgu zatekao slučajno, prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu. Opisao je što se događalo, rekavši da je ranjeni policajac bio pri svijesti, govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi. 24sata su u posjedu snimke koja je nastala neposredno nakon propucavanja, a na kojoj se vidi ranjeni policajac. Također, neslužbeno doznajemo kako na zgradi Vlade navodno još ima tragova od metaka, i to u blizini prostorija užeg kabineta.

U međuvremenu, u 8.34 stigla je nova dojava, o pucanju na Jabukovcu. Tu se Bezuk ubio, okončavši policijsku potragu. Još uvijek nisu razjašnjeni motivi napada.
 

Najčitaniji članci