News

Komentari 20

Veliki pad temperature, moguća tuča i pijavice, upalili žuti alarm

Veliki pad temperature, moguća tuča i pijavice, upalili žuti alarm

Stiže promjena koja će okončati peti toplinski val: Temperature u većem dijelu zemlje padaju na 25 stupnjeva, pošteđena će biti samo jedna regija

U Dalmaciji će i u utorak temperatura biti visoka, ali u ostatku zemlje, osobito u kopnenim predjelima, toplinski val završio je jučer.

Sa sjeverozapada stiže fronta koja će donijeti kišu i pljuskove, ali i osjetno niže temperature u unutrašnjost, prognozira Maja Bubalo sa Nove TV.

Oblaci i oborine u sjeverne i sjeverozapadne predjele stižu već u noći s ponedjeljka na utorak, a povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom mogu se očekivati i tijekom prijepodneva u većem dijelu zemlje. Oborine lokalno mogu biti izraženije.

Za cijelu Hrvatsku su danas iz DHMZ-a označili žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. 

U Dalmaciji još uvijek dosta sunca i uglavnom suho, ali ponegdje u unutrašnjosti, većinom na sjeveru može biti pljuskova.

Vjetar na kopnu slab do umjeren, a na sjevernom Jadranu umjerena, pod Velebitom jaka bura. Na jugu će se još zadržati jugo. Jutarnja temperatura na kopnu između 15 i 21, na moru 20 do 27.

Oborine u Slavoniji cijelo jutro

U drugom dijelu dana oborine će uglavnom prestati, iako povremeno može pasti još malo kiše. Prema večeri smanjenje naoblake. Stiže osjetno zahladnjenje, u najtoplijem dijelu dana temperatura neće biti mnogo viša od jutarnje, većinom između 22 i 24.

Većina oborina se u Slavoniji očekuje tijekom prijepodneva. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake sa zapada. I ovdje osjetno svježije, mjerit će se između 22 i 25.

U gorju poslijepodne još može pasti malo kiše, ali počet će se razvedravati. Na sjevernom Jadranu nakon jutarnjih neverina, danju djelomice sunčano.

Puhat će umjerena do jaka bura, a najviša temperatura do 30, u gorju osjetno niža, do 24.