Obavijesti

News

Komentari 20

Narko carstvo: Pronašli skriveni laboratorij u džungli i zaplijenili 2800 kg kokaina u Kolumbiji

Narko carstvo:  Pronašli skriveni  laboratorij u džungli i zaplijenili 2800 kg kokaina u Kolumbiji

Video koji je objavio ured državnog odvjetnika Južne Amerike pokazuje kako vojnici upadaju u jedan od dvaju laboratorija, koji je bio sakriven u džungli...

VIDEO

Kolumbijska vojska otkrila je u subotu dva laboratorija u kojima je gerilska skupina proizvela kokain u vrijednosti od 95 milijuna dolara, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO: Zaplijenili 2800 kilograma kokaina u Kolumbiji

Pokretanje videa...

Kolumbija 01:11

Kokain je bio namijenjen narkobosu Joaquinu Guzmanu, poznatom kao El Chapo koji je na čelu najstarijeg kartela u Meksiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Video koji je objavio ured državnog odvjetnika Južne Amerike pokazuje kako vojnici upadaju u jedan od dvaju laboratorija, koji je bio sakriven u džungli. Vojska je tamo zaplijenila 2 800 kilograma droge vrijedne najmanje 95 milijuna dolara.

Ured državnog odvjetnika Kolumije procijenio je da su ta dva laboratoija proizvela najmanje tri do četiri tone kokaina mjesečno te da su ga gliserom prenosili do gradića blizu granice s Ekvatorom.

Kokain se kasnije slao u nekolio zemalja u Srednjoj Americi, a od tamo se isporučio trgovcima droge koji su povezani sa Sinaloa kartelom. 

Kolumbijska vlada izjavila je u listopadu 2020. da su zemlji djeluju četiri velike kriminalne organizacije - Sinaloa kartel, Jalisco New Generation kartel, Los Zetas i organizacija Beltran-Leyva - te da su oni odgovorni za veliku većinu kokaina koji se izvozi izvan zemlje. 

- Meksikanci su zaduženi za kupovinu, trgovinu i prodaju u SAD-u - rekao je Rafael Guarin, presjednički savjetnik za nacionalnu sigurnost. 

Podaci koje je prikupio Ured Ujednjenih naroda za droge i kriminal pokazuju da je u 2019. Kolumbija imala oko 4000 hektara listova od kojih se dobiva kokain i tako imala potencijal proizvesti 1 137 tona kokaina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje