Obavijesti

News

Komentari 45

'Naš sin (2) stalno pita za tatu i jedva čeka da napokon dođe'

'Naš sin (2) stalno pita za tatu i jedva čeka da napokon dođe'
2

Dražen Brkljačić (50) iz Raše u Istri liječi se od korona virusa u pulskoj bolnici. Iz Italije se vratio 11.ožujka i odmah se samoizolirao. Supruga i sinčić čekaju da ozdravi. Bolje se osjeća i istarski vinar Moreno Coronica

VIDEO

Moj suprug leži u bolnici i ima korona virus. Za sada se osjeća dobro, a naš dvogodišnji sinčić i ja jedva čekamo da nam se vrati, otvoreno nam je rekla Nastja Brkljačić (35), supruga  Splićanina Dražena (50) koji živi u Raši u Istri, a u Italiji radi zadnjih 20 godina.  I on sam potvrdio nam je da se dobro osjeća te osim temperature nema drugih simptoma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

video vijesti 20-03 01:10

-Dobro sam. Zadovoljan sam što sam odmah po povratku iz Italije otišao u izolaciju i time nisam ugrozio ni svoju obitelj  niti nikoga drugog. Ne bih si oprostio da se nešto njima dogodilo.U bolnici mi je dobro. Svi su jako ljubazni i susretljivi i svi medicinski djelatnici daju sve od sebe da nama pacijentima bude dobro. Pluća su mi za sada čista, nemam grlobolju i ne kašljem -  kratko nam je rekao Dražen, kojeg prijatelji odmilja zovu Niki. Kaže da mu telefoni ne prestaju zvoniti, svi koji ga znaju zovu ga i hrabre, posebice njegova ekipa iz Raše.

Radio kao kuhar u Italiji

Njegova supruga  ispričala nam je da je kao kuhar radio u talijanskom skijalištu "Madonna di Campiglio", u koje je  svakoga dana prije ove pandemije dolazilo oko 2000 ljudi. Ovo mu je trebala biti posljednja godina rada u Italiji, jer se htio vratiti doma i napokon skrasiti uz obitelj.

- Pamtit ćemo zauvijek taj njegov povratak. U Hrvatsku se vratio 11. ožujka bez simptoma i temperature. S obzirom da je već počela panika oko korona virusa, sam se izolirao u našoj kući za odmor u Labinu.

#BudiDobro: Psihološki savjeti uz koje ćemo prebroditi koronu
#BudiDobro: Psihološki savjeti uz koje ćemo prebroditi koronu

Supruga i sin u samoizolaciji

Nismo se ni vidjeli. Odmah je nazvao epidemiologinju iz Labina koja mu je strpljivo i pažljivo objasnila cijeli postupak. Nekoliko dana kasnije dobio je laganu temperaturu 37,5 stupnjeva, ali niti jedan drugi simptom nije imao. Na kraju su ga ipak testirali na korona virus i na žalost, nalaz je bio pozitivan. U četvrtak, 19.ožujka morao je u bolnicu. Iako mu je stanje dobro, zbog cjelokupne situaciju kod nas, ali i u svijetu malo je u panici. Svi smo u panici, ali mora biti dobro, zbog nas, zbog našeg sina koji jedva čeka da mu se tata vrati - otkrila nam je supruga Nastja.

Prisjetila se kako mu je svaki dan dok je bio u izolaciji u Labinu u vrećici ostavljala hranu i odmah odlazila. 

'Kao da pucate po ljudima u trgovačkom centru, terorizam'
'Kao da pucate po ljudima u trgovačkom centru, terorizam'

-  Malenom nisam ništa govorila,jer kako to objasniti djetetu? On samo čeka da tata dođe kući. Najvišu temperaturu do sada imao je 37,8 Celzija, a razgovaramo i čujemo se mobitelom. Ne treba mu kisik, a temperaturu mu skidaju paracetamolom. Iako nisam bila u kontaktu s njim, poštujemo zakon te smo i sinčić i ja 15 dana u izolaciji-ispričala je Nastja. Istaknula je kako svojom objavom želi objasniti ljudima da, iako je stanje njezinog supruga dobro, da se ipak svi trebaju paziti i držati uputa koje propisuje Stožer za civilnu zaštitu.

'Prvi dan da mi je temperatura ispod 38'

NK Istra 1961 - GNK Dinamo

Danas se i malo bolje osjeća i poznati istarski vinar Moreno Coronica zaražen korona virusom i hospitaliziran u pulskoj bolnici. Hospitalizirane su i njegova supruga i majka, također pozitivne na korona virus. 

- Danas je prvi dan da  mi je temperatura pala ispod 38 stupnjeva. A počelo je, iznenada. Bilo mi je slabo i dobio sam temperaturu koja je išla i do 39 stupnjeva i lagani, suhi kašalj. Danas je malo bolje, ali ne mogu više razgovarati - kratko nam je rekao. Problem je nastao što mu je početkom ožujka umro otac i na ispraćaj došlo mnogo ljudi. Oni tada još nisu znali da su zaraženi, a restriktivne mjere, po kojima na ukop može doći samo uža obitelj, stupile su na snagu tek kasnije.

Teški dani: Novi paket pomoći, ali sad moraju rezati i u Vladi
Teški dani: Novi paket pomoći, ali sad moraju rezati i u Vladi

'Ne podcjenjujte ovaj virus'

U jednom od talijanskih skijališta kao konobar je radio i Andrea Baressi. I on je jedan od oboljelih od koronavirusa u Istri i nalazi se u bolničkoj karanteni.

- Nije baš lako - kazao je Baressi koji je prve simptome počeo osjećati 9.ožujka u Italiji. 

-Imao sam povišenu temperaturu i lagano me peckalo grlo. Odležao sam tri četiri dana u Italiji. Kad je prošla temperatura krenuo sam prema Hrvatskoj. Čim sam stigao, otišao sam u samoizolaciju i nisam imao kontakt sa suprugom ni s naše dvoje djece - ispričao je Baressi za HRT. 

Nakon dva dana zvao je naše institucije. 

- Bili su jako ljubazni i vrlo brzo su mi omogućili da napravim test. U Italiji sam zvao dva puta da se testiram i nisu mi ga odobrili - navodi Baressi. 

Dao je i savjet sugrađanima.

- Ne podcjenjujte ovaj virus. Čim imate i male simptome pozovite službe koje stvarno rade svoj posao neka vas testiraju - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.