Obavijesti

News

Komentari 157

'Naša Anđela se bori za život, dobila je virozu i pala u komu'

'Naša Anđela se bori za život, dobila je virozu i pala u komu'
5

Anđela je 14. siječnja s upalom pluća hitno završila u bolnici. Dobila je sepsu i trenutno se nalazi u zagrebačkoj bolnici u induciranoj komi. Njezini prijatelji mole za pomoć...

VIDEO

U samo sat vremena srušio mi se cijeli život. Već danima ne znam kako zaspem ni kako se budim, sve je kao u nekom lošem snu... Ali borimo se zbog naše Anđele i nećemo se predati, kaže Marin Lisica (22).

Njegova supruga Anđela Tičić (20) je u induciranoj komi u Zagrebu.

Sve je počelo 11. siječnja kad je njihov sinčić Mihael (1) slavio rođendan. Imao je blagu prehladu s niskom temperaturom, a Anđela se idući dan probudila s istim simptomima. Požalila se majci da je bole leđa, ali to nije bilo ništa čudno s obzirom na to da je danima pripremala dječju zabavu i sama je napuhala pedeset balona.

Sljedeći dan probudila se u temperaturi, kao i dan kasnije, ali govorila je kako je dobro, kako samo čeka da joj prođe ta dosadna viroza. Četvrti dan Marin se vratio iz noćne smjene u Tvornici kruha Zadar. Supruga je još bila u krevetu i već to mu je to bilo čudno. Par sati kasnije išao je promijeniti posteljinu i dok ju je odnio u kupaonicu vratio se, zatekao je Anđelu u nesvijesti, na krevetu. Tog popodneva u zadarskoj Općoj bolnici počela je borba za njezin život.

- Dok smo s Hitnom došli u Zadar, ona više nije znala za sebe. Imala je bakterijsku upalu pluća. Počeli su joj otkazivati organi jer nisu imali kisika. Rekli su nam da možemo očekivati najgore, a najbitnije je bilo da je uspiju spojiti na aparat koji će zamijeniti vitalne funkcije organa koji su počeli otkazivati, kaže Anđelina majka Nina (44).

Sve ovo vodilo je ka meningokoknoj sepsi zbog koje su Anđeli morali napraviti zamjenu krvi. Zahvaljujući tome što su je spojili na aparat, mogli su je vozilom Hitne pomoći prebaciti u Zagreb. Tamo je već devet dana, stanje se nije puno promijenilo, ali što je najvažnije, nije se ni pogoršalo.

- Čujem se s liječnicima ujutro nakon vizite i popodne. Kažu da su pluća malo bolje, ali tlak i bubrezi se još ne oporavljaju. Nadaju se da će se oporaviti jer je mlada, a i mi se nadamo, vjerujemo, ona se mora vratiti doma..., kaže Nina.

Anđela je s roditeljima odrasla na Pagu i tamo je živjela do svoje 14. godine. Od tada s majkom i dvije mlađe sestre živi u Bibinjama. Otkad se udala, sa suprugom i sinom živi tek nekoliko stotina metara od majke.

Na Pagu je bila dio folklorne grupe Vijolice, a kad djevojčica sudjelovala je u snimanju spota klape Sol kao jedan od glavnih likova.

- Naša Anđela je posebna, gdje god je došla svi su je zavoljeli. Zato svako malo i pomislim - nikad se nije žalila, i kad se ovo dogodilo tvrdila je da je ok, da može, da joj nije ništa... Na kraju da je kukala, možda bi prije otišla u bolnicu, kaže Nina.

U Facebook grupi Mame iz Zadra o cijeloj priči vijest je proširila Anđelina prijateljica s Paga Amanda Bačić (22).

- Vidjela sam na 'Fejsu' kod Nine da je misa za zdravlje Anđele Tičić pa sam je upitala što nije u redu s bakom Anđelom, njenom svekrvom koja živi na Pagu... Tek tad sam doznala da se radi o Anđeli, mojoj prijateljici. Evo i mi na Pagu smo se angažirali i prikupljamo pomoć, to je jedino što možemo napraviti, kaže Amanda.

Liječnici su Anđelinom majci Nini i suprugu Marinu kazali kako je bolje da joj ne dolaze u posjet jer ona vjerojatno sad već čuje te kako bi je glasovi njoj poznatih osoba mogli uznemiriti jer na njih ne bi mogla odgovoriti.

- Anđela je divno dijete. I divna majka. Toliko se dobro snašla u toj ulozi i oni su mala obitelj kao iz priče. Uvijek mi je bio gušt otići kod njih kad su živjeli u podstanarima u Zadru, ali kako si to nisu više mogli priuštiti, sad žive u Marinovoj obiteljskoj kući. Jednostavno, nadamo se i nemamo druge. Anđelu svim srcem čekamo da se vrati. Nastojimo ne plakati, ali nije lako. Nada zadnja umire, da joj barem opet čujem glas..., kaže Nina.

Broj računa je: HPB Mihael Lisica HR 6723900013102325512. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović