Našao je tijelo, no neće biti svjedok na suđenju Smiljani | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 37

Našao je tijelo, no neće biti svjedok na suđenju Smiljani

Našao je tijelo, no neće biti svjedok na suđenju Smiljani
10

Kad bi se David Balent i njegova zaručnica Katarina Dominić Srnec vjenčali, on bi mogao odbiti svjedočiti protiv punice. Tužiteljstvo će pokušati dokazati da je Smiljana imala motiv za ubojstvo sestre

VIDEO

David Balent, zaručnik Katarine Dominić Srnec, najstarije kćeri Smiljane Srnec (45), kako neslužbeno doznajemo, nije među pet svjedoka koje je predložilo tužiteljstvo.

Pravnike s kojima smo razgovarali, a koji su željeli ostati anonimni, ne čudi takva odluka. Iako je upravo on našao tijelo, u vezi je s kćeri optužene, pa postoji opasnost da bi mogao biti pristran.

Osim toga, iako kao zaručnik ne može koristiti blagodat, kad bi se David i Katarina vjenčali prije početka suđenja, on bi mogao iskoristiti pravo i odbiti svjedočiti protiv bliskog tazbinskog srodnika.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:31

Njegov iskaz, govore pravnici, s aspekta optužbe ionako nije presudan. Nesporna je činjenica da je tijelo Jasmine Dominić (23) nađeno 16. veljače ove godine u zamrzivaču u kući obitelji Srnec, kao što je nesporno utvrđeno da je Jasmina ubijena udarcima tupim predmetom po glavi.

Jedino bitno što varaždinski sud mora utvrditi jest to je li ju ubila Smiljana, kako tvrdi tužiteljstvo. Budući da svi bliski članovi obitelji, koji bi mogli imati nekih spoznaja, šute, kao i optužena, za pretpostaviti je da bi se tužiteljstvo moglo okrenuti nekim drugim indicijama, primjerice tko je imao motiva i prilike ubiti Jasminu.

Ako Smiljana nije ubila sestru, zbog čega je godinama lagala da je s njom u kontaktu? Podsjetimo, Jasmina je nestala 2000., a njezin nestanak službeno je prijavljen tek 2005. godine. Što se tiče otisaka pronađenih na najlonu u koji je bilo zamotano Jasminino tijelo, oni sami po sebi, bez nekih drugih indicija, nisu dokaz da je upravo Smiljana ubila sestru.

Zar se stvarno nitko nije pitao zašto Smiljana ne da u škrinju?
Zar se stvarno nitko nije pitao zašto Smiljana ne da u škrinju?

Kako doznajemo, vještaci Centra “Ivan Vučetić” doista su pronašli otiske jednog prsta koji pripada Smiljani. Kako nisu nađeni otisci ostalih prstiju, vjeruju da je koristila rukavice dok je manipulirala tijelom te da se komadić rukavice potrgao ili odvojio tijekom zamatanja tijela. Obrana zasad ni s čim ne izlazi u javnost, pa je teško reći skriva li kojeg “asa u rukavu”.

Suđenje počinje ispitivanjem tri svjedoka 15. listopada, nakon čega će biti još najmanje tri ročišta. U slučajevima kad se optuženik izjasni da nije kriv, kao što tvrdi Smiljana, uobičajeno obranu iznosi na kraju, nakon što tužiteljstvo otkrije čime raspolaže.

Iako optuženik u sudskom postupku, za razliku od svjedoka, u svojoj obrani ne mora govoriti istinu, bilo bi zanimljivo čuti što Smiljana ima reći. Ona, primjerice, može pokušati otkloniti odgovornost tvrdeći da je pomogla nekome riješiti se tijela, odnosno prikriti zločin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata

Operacija od 330 mil. eura: Kako je iz igre ispao Orbanov tajkun i trijumfirala Podravka
ISPLATA ĆE BITI NA JESEN?

Operacija od 330 mil. eura: Kako je iz igre ispao Orbanov tajkun i trijumfirala Podravka

Plus+ Belje, PIK Vinkovce i Vupik od Pavla Vujnovca preuzima Podravka na čelu s Martinom Dalić. Orbanov tajkun ovaj put nije uspio proširiti svoje carstvo
Nisu im ukopali cijevi, a još ih netko i reže i zatvara im ventile: 'Iz pipe curi samo vrela voda!'
APSURD U ZADRU

Nisu im ukopali cijevi, a još ih netko i reže i zatvara im ventile: 'Iz pipe curi samo vrela voda!'

Tijekom radova nisu zakopali cijevi. Voda se u njima grije. Građani su očajni