Obavijesti

News

Komentari 29

Našao kostur u šumi: 'Lubanja me nije uplašila, ali mi je drago da nisam vodio dijete sa sobom'

Našao kostur u šumi: 'Lubanja me nije uplašila, ali mi je drago da nisam vodio dijete sa sobom'
3

Franjo Senković (43) iz Dugog Sela, u nedjelju je kao i obično otišao brati gljive u šumu u Brckovljanima. Pažnju mu je privukla bijela, okrugla kugla koja se isticala na tamnoj zemlji. Bila je to lubanja okrenuta licem ka zemlji

VIDEO

Iznenadilo me, ali ne i preplašilo. Ne može me jedna lubanja uplašiti. Nisam strašljiv čovjek, rekao je Franjo Senković (43) iz Dugog Sela. Kao i obično, u nedjelju se zaputio u šumu u Brckovljanima u kojoj inače bere gljive. Pažnju mu je privukla bijela, okrugla kugla koja se isticala na tamnoj zemlji. Bila je to lubanja okrenta licem ka zemlji.

- Vidio sam je iz daleka i krenuo prema njoj da pomnije pogledam o čemu se točno radi. Podigao sam je s tla i imao što vidjeti. Bila je to lubanja. Nalazila se u kanalu kraj jezera. Kroz taj kanal inače otječe voda kad ima puno kiše, a sada je bio suh. Pogledao sam još malo bolje i vidio da su i druge kosti tijela pored. Odmah sam nazvao policiju - rekao je Franjo.

Često u berbu gljiva vodi i kćerkicu sa sobom. Ovog puta bio je sam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo mi je drago da ovog puta nisam poveo dijete jer bi se sigurno bilo uplašilo da je vidjelo kostur - rekao je. Dodao je da je policija došla za pola sata, a nakon toga vatrogasci i forenzičari. Skupilo se i oko 20 mještana. Svi su bili u šoku zbog  Franjinog pronalaska. Prve kuće se od mjesta na kojem je našao kostur nalaze 100 metara. Mještani tvrde kako često i sami onuda prolaze, ali da ovako nešto nisu vidjeli. Ne znaju ni čije bi kosti mogle biti.

- Policija nam je otkrila da se najvjerojatnije radi o starijoj ženskoj osobi. Malo dalje od kostura bila je ženska cipela i grudnjak. Drago mi je zapravo što sam otkrio kosti te žene i što će je sada možda netko od obitelji moći pokopati. Nitko ne zaslužuje da ovako okonča život, u šumi - rekao je Franjo. 

Policijska uprava zagrebačka nam je potvrdila da je u nedjelju nakon 13 sati u mjestu Brckovljani pronađen neidentificirani leš čovjeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a