News

Komentari 207

Nasilje u školi: Učenika (11) su kolege iz razreda tukli i šišali

Nasilje u školi: Učenika (11) su kolege iz razreda tukli i šišali

Županja: Na velikom odmoru dvojica kolega iz petog razreda skočili su na dječaka i počeli ga udarati i gurati i to zato što im je smetala njegova frizura 'beckhamovka’

Dječak (11) iz Gradišta kraj Županje već nekoliko dana ne ide u školu. Sjedi doma uz kompjuter i svako malo trči do zrcala vidjeti jesu li mu nestale modrice od batina koje je već dva puta dobio od dječaka iz istog razreda.

Dječak o maltretiranju i zlostavljanju dječaka iz istog razreda ne može ništa reći. Samo se počne tresti i mucati. I inače pati od govorne mane.

Sve je počelo 11. rujna na velikom odmoru. Dvojica kolega iz petog razreda skočili su na njega i počeli ga udarati i gurati.

- Smetala im je njegova frizura ‘beckhamovka’. Vrijeđali su ga i rugali mu se zbog poteškoća u govoru. Međutim, naišla je nastavnica matematike i razdvojila ih. Nakon nastave opet su ga dočekali u središtu mjesta i brutalno nasrnuli na njega. Jedan ga je čvrsto držao, a drugi pokušavao ‘mašinicom’ ošišati. Govorili su mu: ‘Kad te mama nije ošišala, mi ćemo to napraviti!’ On se opirao, branio, no to mu je samo pogoršalo situaciju jer su mu šišačem gotovo izbrazdali čelo - priča dječakova majka (45).

- Kući je došao uplakan i nijem, a u rukama je držao kosu koju su mu zlostavljači ošišali. Imao je ogrebotine po čelu. U bolnici su utvrdili da nije imao težih ozljeda, ali je bio istraumatiziran. Sve smo odmah prijavili policiji, no oni ništa nisu poduzeli - kaže majka.

U školi su zlostavljači nastavili šikanirati dječaka. Čak su ga posjeli u istu klupu s jednim od zlostavljača. Prije četiri dana su ga opet tukli u dvorištu škole. Opet se pojavila nastavnica matematike i razdvojila ih.

- Smjesta sam otišla na policiju, a oni su mi rekli da će sad protiv zlostavljača podnijeti prijavu. Međutim, mene brine što nitko ništa ne poduzima, ni policija, ni škola, ni Centar za socijalnu skrb. Zar moram svaki dan strepiti hoće li mi dijete živo doći iz škole - priča Nevenka.

U policiji u Vukovaru su nam u petak rekli kako su previše zauzeti proslavom Dana policije i nisu mogli odvojiti vremena za komentiranje slučaja.

Zvonko Miličić, ravnatelj osnovne škole u Gradištu, kaže da zna za slučaj.

Dodaje kako škola, nažalost, ne može sama riješiti problem, već joj treba pomoć policije i Centra za socijalnu skrb. Zašto su, pak, žrtvu kaznili da sjedi sa zlostavljačem, nije znao odgovoriti. Tek je odgovorio da možda nisu to trebali napraviti...

Na istom mjestu pretukli su Miroslava Tunjića, koji je umro

Prije  dvije godine Gradište je zgrozilo nasilje nad Miroslavom Tunjićem (17), kojeg su dvojica pretukla u središtu mjesta jer im se zamjerio zbog frizure. Na njega je zatim naletio automobil. Napadači su dobili ukupno 11 godina zatvora, ali do pravomoćnosti presude ostaju na slobodi.

Najčitaniji članci