Obavijesti

News

Komentari 207

Nasilje u školi: Učenika (11) su kolege iz razreda tukli i šišali

Nasilje u školi: Učenika (11) su kolege iz razreda tukli i šišali
1

Županja: Na velikom odmoru dvojica kolega iz petog razreda skočili su na dječaka i počeli ga udarati i gurati i to zato što im je smetala njegova frizura 'beckhamovka’

VIDEO

Dječak (11) iz Gradišta kraj Županje već nekoliko dana ne ide u školu. Sjedi doma uz kompjuter i svako malo trči do zrcala vidjeti jesu li mu nestale modrice od batina koje je već dva puta dobio od dječaka iz istog razreda.

Dječak o maltretiranju i zlostavljanju dječaka iz istog razreda ne može ništa reći. Samo se počne tresti i mucati. I inače pati od govorne mane.

Sve je počelo 11. rujna na velikom odmoru. Dvojica kolega iz petog razreda skočili su na njega i počeli ga udarati i gurati.

- Smetala im je njegova frizura ‘beckhamovka’. Vrijeđali su ga i rugali mu se zbog poteškoća u govoru. Međutim, naišla je nastavnica matematike i razdvojila ih. Nakon nastave opet su ga dočekali u središtu mjesta i brutalno nasrnuli na njega. Jedan ga je čvrsto držao, a drugi pokušavao ‘mašinicom’ ošišati. Govorili su mu: ‘Kad te mama nije ošišala, mi ćemo to napraviti!’ On se opirao, branio, no to mu je samo pogoršalo situaciju jer su mu šišačem gotovo izbrazdali čelo - priča dječakova majka (45).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kući je došao uplakan i nijem, a u rukama je držao kosu koju su mu zlostavljači ošišali. Imao je ogrebotine po čelu. U bolnici su utvrdili da nije imao težih ozljeda, ali je bio istraumatiziran. Sve smo odmah prijavili policiji, no oni ništa nisu poduzeli - kaže majka.

U školi su zlostavljači nastavili šikanirati dječaka. Čak su ga posjeli u istu klupu s jednim od zlostavljača. Prije četiri dana su ga opet tukli u dvorištu škole. Opet se pojavila nastavnica matematike i razdvojila ih.

- Smjesta sam otišla na policiju, a oni su mi rekli da će sad protiv zlostavljača podnijeti prijavu. Međutim, mene brine što nitko ništa ne poduzima, ni policija, ni škola, ni Centar za socijalnu skrb. Zar moram svaki dan strepiti hoće li mi dijete živo doći iz škole - priča Nevenka.

U policiji u Vukovaru su nam u petak rekli kako su previše zauzeti proslavom Dana policije i nisu mogli odvojiti vremena za komentiranje slučaja.

Zvonko Miličić, ravnatelj osnovne škole u Gradištu, kaže da zna za slučaj.

Dodaje kako škola, nažalost, ne može sama riješiti problem, već joj treba pomoć policije i Centra za socijalnu skrb. Zašto su, pak, žrtvu kaznili da sjedi sa zlostavljačem, nije znao odgovoriti. Tek je odgovorio da možda nisu to trebali napraviti...

Na istom mjestu pretukli su Miroslava Tunjića, koji je umro

Prije  dvije godine Gradište je zgrozilo nasilje nad Miroslavom Tunjićem (17), kojeg su dvojica pretukla u središtu mjesta jer im se zamjerio zbog frizure. Na njega je zatim naletio automobil. Napadači su dobili ukupno 11 godina zatvora, ali do pravomoćnosti presude ostaju na slobodi.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1