Obavijesti

News

Komentari 161

Nasilje u Zagrebu: Upao je u školu i tukao dvojicu učenika. Jedan dječak ima potres mozga

Nasilje u Zagrebu: Upao je u školu i tukao dvojicu učenika. Jedan dječak ima potres mozga

Nasilnika je policija prijavila zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. U školu je ušao s drugim učenicima tijekom odmora. Nije bilo nikoga na porti tko bi ga zaustavio i pitao kamo ide...

VIDEO

Šakama i nogama tukao je dvojicu učenika 8. razreda, jednog na hodniku, a drugoga je slijedio u učionicu te ga izudarao pred profesoricom. Djeca su u šoku, boje se ići u školu nakon toga jer su čula da je počinitelj pušten. U šoku je i profesorica koja je svemu tome svjedočila, ispričao nam je prijatelj obitelji jednog od napadnutih učenika.

Učenike 8. razreda, utvrdila je policija, prošlog četvrtka, 27. travnja, oko 15.30 sati u jednoj osnovnoj školi na području zagrebačke Dubrave napao je 25-godišnjak.

Nasilnik je, kako doznajemo, u školu ušao tijekom odmora s učenicima. Na porti, kažu nam upućeni, obično bude domar ili netko od tehničkog osoblja, no u tom trenutku je domar, koji ima i druge obveze i zaduženja, navodno kosio travu. Nije bilo nikoga na ulazu u školu tko bi zaustavio napadača i pitao ga tko je i zašto je došao.

Nakon napada pokušao je pobjeći, no domar, kojemu su telefonom javili što se dogodilo, odmah je potrčao za nasilnikom te ga uspio zaustaviti i zadržati do dolaska policije. Dvojicu učenika prevezli su u KBC Zagreb, gdje su utvrdili da, nasreću, nisu teže ozlijeđeni.

- Ima potres mozga, no pušten je na kućnu njegu. Još ga muče vrtoglavice, a po savjetu liječnika ne ide u školu - kaže naš sugovornik.

Povod incidentu navodno je raniji događaj u hodniku tijekom školskog odmora između osmaša i učenika iz 6. razreda. Jedan od učenika je nazvao 25-godišnjaka, inače člana svoje obitelji, pa je napadač došao u školu rješavati razmirice šakama.

Stručnjaci: 'Zakazali su društvo i odrasli oko dječaka. Apsolutni manjak empatije je problem'
Stručnjaci: 'Zakazali su društvo i odrasli oko dječaka. Apsolutni manjak empatije je problem'

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su 27. travnja oko 15.40 sati zaprimili dojavu o tjelesnom napadu u odgojno-obrazovnoj ustanovi na području Dubrave.

- Dolaskom na adresu dojave policijski službenici utvrdili su da je 25-godišnjak u hodniku ustanove prišao dvojici maloljetnika i obojicu otvorenim dlanom udario po licu. Nakon događaja, 25-godišnjak se udaljio iz odgojno-obrazovne ustanove, no u blizini ga je sustigao zaposlenik škole te ga zadržao do dolaska policijskih službenika. Liječnička pomoć maloljetnicima je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni - odgovorili su na naš upit iz zagrebačke policije i naveli da su protiv 25-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu zbog nanošenja tjelesne ozljede.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o bivšem učeniku škole.

Kontaktirali smo i ravnatelja osnovne škole koji je tek kratko rekao da je škola postupila prema protokolu i da drugih komentara nema.

Kako neslužbeno doznajemo, iz škole su odmah izvijestili roditelje te obavili razgovore s učenicima i pružili im psihološku pomoć. O svemu su izvijestili i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Nije ovo prvi incident u zagrebačkim školama u ovoj godini zbog kojeg se počelo raspravljati o sigurnosti djece u školama. Početkom ožujka ove godine pisali smo o maturantu (18), koji je izazvao paniku ponijevši mačetu u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Njome je zaprijetio 18-godišnjem poznaniku i profesorici, a eskalaciju sukoba spriječio je učenik podigavši stolicu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.