Obavijesti

News

Komentari 13

Nastavak suđenja HDZ mladeži za razbijanje inventara kafića

Nastavak suđenja HDZ mladeži za razbijanje inventara kafića
1

Prvookrivljeni Danijel Trupković i drugookrivljeni Željko Goršić se ne osjećaju krivima za oštećenje inventara 2008. godine kafića River puba

VIDEO

Na Općinskom sudu u Karlovcu u utorak je nastavljeno suđenje bivšim članovima HDZ-ove mladeži Danijelu Trupkoviću i Željku Goršiću za oštećenje inventara 2008. godine kafića River puba. Prvookrivljeni Trupković i drugookrivljeni Goršić se ne osjećaju krivima. Zanimljivo je da se Željko Goršić brani sam, jer je njegov odvjetnik otkazao punomoć o postupanju. 

Na današnjem ročištu svjedočio je oštećeni vlasnik kafića Željko Godač i policajac koji je te noći pozvan na intervenciju, Tihomir Bandula. Željko Godač je novinarima rekao kako je ujutro prije svjedočenja primio prijeteći poziv nepoznate osobe koja mu je rekla da mu je bolje da priča istinu. To će prijaviti policiji. On je posvjedočio kako je te večeri do 23.30 sata bio u svom kafiću River pubu kada je otišao u svoj drugi lokal Leonardo. Oko 1 sat ga je nazvao voditelj kafića Ivan Milčić i rekao mu da u pubu ima problema s gostima koji razbijaju čaše i odbijaju platiti svoje piće. 

- Došao sam i vidio grupu od dvadesetak osoba među kojima su bili Danijel Trupković i Željko Goršić. Razbili su dvadeset, trideset čaša. Odbili su platiti piće. Trupković je rekao 'To će ti platiti dragi Bog'. Zabranili smo im točiti piće i tada je situacija bila još gora - rekao je Željko Godač te dodao kako je Goršić ulazio u šank i pitao konobare i njega da li znaju tko je njegov otac. Isto ih je to pitao i Trupković. Provocirali su ih pitanjima gdje su oni bili 1991. godine. 

- Kada smo im odbili dati piće Trupković je uzeo drvenu stolicu i bacio je na pod. Popeo na stolac i udario rukom po lusteru nakon čega se primio za njega. Luster se odvojio i puknuo. Na izlasku iz kafića Godač je vidio kako netko od njih dvojice ili obojica, rukom ruše barski sto koji se razbio - rekao je Godač.

Policajac Tihomir Bandula je pak ispričao kako su pozvani oko 2 sata jer je u kafiću masovna tučnjava. Policajci su za tri minute došli ispred kafića.

Vani nije bilo nikoga, a kafić je bio zaključan. Otvorila su dva konobara. Upitao sam ih da li ima potrebe za intervencijom. Rekli su da se ništa nije dogodilo. Na podu sam vidio razbijene dvije čaše i bocu - svjedočenje je policajca Tihomira Bandule.

Sutkinja Danda Janković je odobrila prijedlog Trupkovićeve obrane da se suoče svjedoci Ivica Milčić i Željko Godač jer su njihovi iskazi različiti. Milčić i Godač više nisu u dobrim odnosima jer je ga je Milčić potkradao radi čega je dobio i otkaz. Milčić je u svom iskazu tvrdio da Godača te večeri nije bilo u kafiću. Za mjesec dana se očekuje i presuda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C