Obavijesti

News

Komentari 577

Govorio sam sinu: 'Šta će ti takva cura, pronađi si drugu'

Govorio sam sinu: 'Šta će ti takva cura, pronađi si drugu'
24

MUČNI ISKAZI Olivera Komšić rekla je kako nije ranije spominjala da joj se sin psihički liječio kako ne bi bio 'obilježen' u društvu. Davidov otac tvrdi kako se Kristina sama ozljeđivala i stalno zvala policiju

VIDEO

S lisicama na rukama, pognute glave i pogleda usmjerenog u pod, David Komšić (20) ušao je u sudnicu Županijskog suda u Zagrebu, gdje su jučer svjedočili njegovi roditelji Ivo i Olivera Komšić.

Terete ga da je 22. veljače 2017. u Zagrebu na izrazito okrutan način s 88 uboda nožem iz bezobzirne osvete ubio djevojku Kristinu Krupljan, koja je u to vrijeme bila trudna s drugim muškarcem.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

02:18

- Tog 22. veljače bila sam sama kod kuće s unukom. David je izašao oko 18, 19 sati. U jednom trenutku vidjela sam nećakinju kako ulazi na vrata i govori da je David loše i da mu treba čaša vode - pričala je Olivera kroz suze. Sudu je opisala kako je David stajao, plakao i stojećki povraćao.

- Govorio je ‘Zovi Hitnu, zovi policiju!’ i ponavljao ‘Kristina’. Suprug ga je smjestio u auto i odvezao na policiju - prisjetila se kobne večeri Davidova majka. Dok ju je slušao, David je u jednom trenutku zajecao. Olivera je otkrila i da je David imao psihičkih problema zbog kojih se kao 13-godišnjak liječio kod psihijatara u BiH.

Izgubio je živce: Davidov kum vrijeđao majku ubijene Kristine
Izgubio je živce: Davidov kum vrijeđao majku ubijene Kristine

- Imao je strahove, dvoslike, koje su mu stvarale nervozu, brzo je gubio koncentraciju i zanimanje. U priči je znao odlutati. Nismo htjeli da netko zna da idemo psihijatru i psihologu, zato nismo išli u Zagreb. Nismo rekli ni njegovim sestrama - kazala je Olivera, no nije se mogla prisjetiti imena tih liječnika, kao ni dijagnoze koju su postavili Davidu. Liječnici su mu, kaže Olivera, prepisali terapiju te mu je ona mjesec dana jedanput na dan davala polovicu “male bijele tabletice”.

Davidov otac Ivo Komšić ispričao je da su problemi u vezi Davida i Kristine, koji su se zaljubili još u 8. razredu, počeli nakon što se ona počela družiti s jednom prijateljicom.

'Mora odgovarati za ubojstvo Kristine, ali on to nije planirao'
'Mora odgovarati za ubojstvo Kristine, ali on to nije planirao'

- Ta je cura hodala s drugim dečkima, pa se David znao ljutiti jer se druži s njom. Pričalo se po kvartu da Kristina vara Davida s dvojicom ili trojicom muškaraca. Pitao sam ga: ‘Šta će ti takva cura?’, ali on me nije htio slušati jer ju je volio - ispričao je Ivo. Krajem 2016. godine Kristina je, tvrdi Ivo, Davidu rekla da je trudna.

- Htio ju je ženiti, a ja sam ga pitao: ‘Sine, kako znaš da je dijete tvoje?’ - rekao je Ivo. Iako je i njega bilo sram spominjati Davidove psihičke probleme na ispitivanju u tužiteljstvu, nije se libio spomenuti da je njegov sin tog dana pušio marihuanu.

Majka ubijene Kristine: Vrijeme ne liječi rane, meni je sve teže
Majka ubijene Kristine: Vrijeme ne liječi rane, meni je sve teže

- To vas nije bilo sram reći, da Vaš sin puši travu - pitala ga je sutkinja. Odgovorio je da nije jer na Ferenščici svaka druga osoba “puši travu”. Za kraj je dodao da ga je sin zamolio da napravi Kristini veliki bijeli nadgrobni spomenik jer ju je jako volio.

POGLEDAJTE GALERIJU:

15
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U četvrtak na sudu, prije nego što je svjedočila majka ubijene, David Komšić, optužen za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete zbog ljubomore jer ga je Kristina ostavila i bila trudna s drugim, rekao je kako se ne osjeća krivim za to kazneno djelo, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazne zatvora. Komšić će obranu iznijeti na kraju postupka.

Suđenje se nastavlja danas u devet sati kada se očekuje da će svjedočiti Davidovi roditelji, Ivo i Olivera Komšić.

Komšići: Ne možemo vratiti vrijeme, ali nećemo odustati ni od Davida

Obitelj optuženog rekla je za 24sata da ne opravdava Davida.

- Učinio je to što je i mora odgovarati, ali uvjereni smo da on to nije mogao planirati. Velika je razlika između 15 i 40 godina zatvora - napominju i dodaju: 'On je nju strašno volio, obožavao. Često su se svađali, posvađaju se, pa se pomire. Možda smo i trebali nešto poduzeti, ali oni nikad nisu dopuštali, ni ona ni on, da im se netko petlja u vezu. Oboje su bili ljubomorne prirode'.     

- Nama je strašno žao zbog svega. Da možemo, učinili bi sve da je vratimo, da poništimo što je bilo, ali ne možemo. Ne možemo vratiti vrijeme, ali nećemo ni odustati od Davida - kažu nam Komšići.

Obrana: Bio je neubrojiv

Ubo ju je nožem 88 puta. Njegov odvjetnik Veljko Miljević je u uvodnoj riječi rekao kako je Komšić bio neubrojiv jer je bio “u stanju dugotrajne patnje” zbog, kako tvrdi Miljević, dugotrajnog vrijeđanja koje je trpio od Kristine pa ju je napao u “stanju jake razdraženosti”. Ako se utvrdi da je barem djelomično bio ubrojiv, onda će obrana inzistirati na tezi da nije riječ o teškom ubojstvu, nego o kaznenom djelu usmrćivanja za koje je propisana puno manja kazna.

Suđenje u sudnici pratili su otac ubijene Dalibor Krupljan, te Davidovi majka i ujak. Ponašanjem u sudnici Županijskog suda u Zagrebu David Komšić nije odavao dojam osobe koja se, kako kaže njegova obitelj, kaje i strašno pati zbog toga što je učinio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 577
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"