Obavijesti

News

Komentari 31

'Ne mogu spavati od muke, oni su nas izbacili iz vlastite kuće!'

'Ne mogu spavati od muke, oni su nas izbacili iz vlastite kuće!'
4

Željko Perković (57) ne želi da ga iz kuće u kojoj je zarobljen spuštaju ljestvama. S njim je i labradorica Clea, a supruga i sin noć su proveli u automobilu

VIDEO

Spavali smo u autu. Bilo nam je hladno. Suprug mi je s terase kuće u kojoj je zazidan bacio stari jorgan da se pokrijemo. Rekla nam je to jučer Duška Perković (52) iz Biograda.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:18

Vozačevo sjedalo se ne da spustiti pa sam zapravo prosjedila noć u automobilu. Ni suprug nije spavao u kući, od muke - dodala je Duška.

Podsjetimo, njezin suprug Željko Perković (57) i labradorica Clea ostali su u četvrtak zazidani u kući nakon sudske odluke kojom se ulazna vrata moraju zabetonirati, a ona i sin Mario (21) noć su proveli u automobilu.

Otac je noć proveo u zazidanoj kući, sin i majka u automobilu
Otac je noć proveo u zazidanoj kući, sin i majka u automobilu

Sudski ovršitelj došao je u četvrtak s policijom i zidarom da zazida vrata. Ranije su Perkovićevi prolazili do kata kroz hodnik Željkova brata blizanca Zlatka, no kažu nam da ih je stalno napadao i branio im prolaz te da su morali dolaziti uz pratnju policije. Zato je Željko zazidao prolaz iz bratova hodnika na stubišta, a otvorio drugi, na bočnoj strani kuće, koji vodi izravno sa stubišta u dvorište. Nakon što su u četvrtak ta vrata skinuli, a otvor zazidali, Željko i Clea ostali su zatočeni u kući bez izlaza.

- Poslali smo u Strasbourg na sud sve papire. Ovo nije u redu, nikako, jer supruga su mi trebali silom izvući iz kuće, a ne ga zazidati da ne može izaći. Pas od četvrtka u osam sati ujutro nije obavio nuždu te je cijelu noć cvilio i tražio da ga se pusti - kaže nam Duška.

I dalje zarobljen u kući: Nisam ni spavao, žele mi uzeti kuću!
I dalje zarobljen u kući: Nisam ni spavao, žele mi uzeti kuću!

Supružnici kažu da su spremni biti zazidani i spavati u automobilu dok god se vrata ponovno ne probiju legalnim putem te im se omogući nesmetani pristup nekretnini na katu.

- Čekam pošteno da mi se vrata otvore i čekat ću još deset dana ako treba - viče Željko s terase na sedam metara visine, odbijajući sići ljestvama ili uz pomoć vatrogasaca.

Dino Stanin/Pixsell

Dodaje da je od prvog dana pokušavao postići dogovor i riješiti spor, ali da brat i sestre, koje ga manipuliraju, to ne žele. Željko kuha kavu pa termosicu i šalice u vrećici konopcem spušta s balkona kako bi je supruga i sin mogli popiti u dvorištu, a istim putem oni vraćaju stvari gore. Pitali smo Općinski sud u Zadru kako se može dogoditi da čovjek i pas ostanu zazidani u kući. Sud je najprije odlučio da se bočna vrata smiju probiti, a potom da ipak ne smiju.

- Žalbom je tražio ukidanje klauzule pravomoćnosti, što je odbačeno - rekao nam je Denis Klarendić, glasnogovornik suda.

Pitali smo i policiju jesu li policajci trebali silom izvući čovjeka iz kuće. Rekli su nam da policajci na ispomoći rade samo ono što im naloži sudski izvršitelj. Sa Željkovim bratom i sestrama jučer nismo uspjeli razgovarati.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.