News

Komentari 9

'Ne moram u samoizolaciju, sjedio sam daleko od Vidovića'

'Ne moram u samoizolaciju, sjedio sam daleko od Vidovića'

Upravo su me zvali iz HZJZ da ne moram u samoizolaciju već u "pasivni nadzor" jer sam bio dovoljno daleko od gospodina Vidovića, napisao je Hrebak te dodao da se za sada osjeća dobro i nema nikakve simptome

Saborski zastupnik Dario Hrebak objavio je u petak na svojem Facebook profilu da ne mora biti u samoizolaciji jer je na sjednici saborskog odbora u srijedu bio dovoljno daleko od kolege Franka Vidovića za kojeg je kasnije potvrđeno da je zaražen koronavirusom.

- Upravo su me zvali iz HZJZ da ne moram u samoizolaciju već u "pasivni nadzor" jer sam bio dovoljno daleko od gospodina Vidovića - napisao je Hrebak te dodao da se za sada osjeća dobro i nema nikakve simptome.

Situaciju je usporedio s onom koja se dogodila u Bjelovaru prije nekoliko mjeseci kada su svi sudionici sjednice Gradskog vijeća morali u samoizolaciji provesti 14 dana, no njemu nakon testiranja ona nije određena.

- Tada sam proživio pravi medijski linč, a i tada sam upozoravao da će nam se kad tad situacija iz Bjelovara dogoditi i u Saboru. Svoje zamjenike i pročelnike sam obavijestio o situaciji kako bi bili spremni na moje odsustvo - napisao je Hrebak.

Milina isto ne ide u samoizolaciju

Ravnatelja policije i njegovog pomoćnika, koji su u srijedu bili na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sa zaraženim zastupnikom Frankom Vidovićem (SDP), epidemiolozi ne smatraju bliskim kontaktima Covid pozitivne osobe, doznaje se u MUP-u

- Nadležni epidemiolog je nakon provedenog epidemiološkog izvida konstatirao da se glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, ne smatraju bliskim kontaktima Covid pozitivne osobe koja je bila prisutna na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost - izvijestio je MUP.

Iz Sabora su u petak ujutro potvrdili da je Vidović pozitivan na koronavirus te da zastupnici koji su u srijedu bili sa njim na sjednici odbora, u petak iz predostrožnosti neće doći u Hrvatski sabor.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove odbora i policijske čelnike bio i niz drugih sudionika, među njima i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, šefica Uskoka Vanja Marušić i šef SOA-e Daniel Markić.

Iz MUP-a su ranije poručili da čak i da je određena samoizolacija za policijske čelnike ne bi došlo do zastoja u sustavu rukovođenja niti odlučivanja, budući da navedena radna mjesta imaju određene institute zamjenika i pomoćnika.

Iz Državnog odvjetništva su poručili da čekaju upute epidemiologa.

- Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica RH ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika - izvijestio je DORH.

Naglašavaju i da u slučaju da epidemiolozi odrede izolaciju glavna državna odvjetnica veći dio svojih poslova može obavljati od kuće "koristeći sredstva elektroničke komunikacije".

Najčitaniji članci