Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

'Ne odustajemo od zahtjeva, neće ušutkati radnički vapaj'

Od Ministarstva gospodarstva u utorak Šoljić očekuje program restrukturiranja Uljanika, o kojem predstavnici radnika i sindikata u 3. maju ništa ne znaju...

Rijeka: Konferencija za medije sindikalaca 3. Maja koji nastavljaju sa Å¡trajkom
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
29 komentara

Nećemo stati! Ne odustajemo od štrajkaških zahtjeva i isplate plaće te od uprave Uljanika tražimo da nas upozna s činjenicama i njihovim namjerama vezanim uz opstanak 3. maja, poručio je  Juraj Šoljić, član Štrajkačkog odbora 3. maja.

Osim što su poručili kako nastavljaju štrajk u brodogradilištu 3. maj, članovi Štrajkaškog odbora 3. maja simbolično su “priznali krivicu” što znaju i žele raditi, što se bore za radna mjesta i opstanak brodogradilišta.

BRODOGRADILIŠTE Riječki 3. maj - za 31. prosinca sazvana glavna skupština

Konferenciju za novinare sazvali su zbog priopćenja i prijetnji iz uprave pulskog Uljanika. Članove Štrajkaškog odbora uprava je u petak optužila za opstruiranje mirenja u brodogradilištu 3. maj te kršenje niza zakona i internih propisa društva. U upravi Uljanika smatraju da se to nikako ne smije i ne može tolerirati.

- Ako je tendencija ušutkati radnički vapaj i sindikalno djelovanje, osuđujemo upravu Uljanika. Pa valjda je osnovna uloga sindikata da bude s radnicima i uz radnike, da čuje njihove zahtjeve te da ih artikulira prema vlasniku - naglasio je Šoljić.

MORAJU BIRATI BOLJEG Horvat: Imamo dva ozbiljna strateška partnera za Uljanik

Prozvao je upravu Uljanika zbog toga jer 3. maj i dalje ostavlja po strani.

Od Ministarstva gospodarstva u utorak Šoljić očekuje program restrukturiranja Uljanika, o kojem predstavnici radnika i sindikata u 3. maju ništa ne znaju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message