Obavijesti

News

Komentari 69

Ne rade kako treba: Smijenili ravnatelja vinkovačke bolnice

Ne rade kako treba: Smijenili ravnatelja vinkovačke bolnice
1

Nakon niza nepravilnosti u radu: Dubravko Korenika dvije godine nije omogućio inspekciji da provede kontrolu u rodilištu bolnice u Vinkovcima. U četvrtak je razriješen...

VIDEO

Samo dan nakon što je Matea Janković (24) iz Ivankova s javnošću podijelila svoje traumatično iskustvo s porođaja u vinkovačkoj bolnici, gdje je 30. siječnja nakon više od 14 sati muke rodila mrtvo dijete, sanacijski ravnatelj spomenute bolnice razriješen je dužnosti.

Iz Ministarstva zdravlja priopćili su da su ravnatelja Dubravka Koreniku u srijedu smijenili na sjednici Vlade jer resornom ministarstvu nije predao ni jedan od statističkih podataka koji su bili potrebni za provođenje inspekcijskog nadzora u hrvatskim rodilištima. Ali i zbog niza drugih nepravilnosti u radu. Ravnatelj se tako oglušio na zahtjeve ministarstva pa zdravstvenoj inspekciji, koja je pokrenuta nakon što je u prosincu 2014. više od stotinu žena u akciji “Prekinimo šutnju” javno iznijelo bolna iskustva s porođaja, nije predao podatke.

POGLEDAJTE VIDEO: Dubravko Korenika smijenjen s čela vinkovačke bolnice zbog velikih propusta

Pokretanje videa...

00:16

- Inspekcija nije mogla obaviti nadzor rodilišta u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci jer ni jedan od traženih podataka za 2013. i 2014. godinu nije bio pripremljen i dostupan. Stoga je protiv ravnatelja kao odgovorne osobe te protiv zdravstvene ustanove kojoj je bio na čelu prekršajni sud izrekao novčanu kaznu - rekli su u Ministarstvu zdravlja. Dodaju kako je ministar Dario Nakić u srijedu potpisao i rješenje o osnivanju stručnog povjerenstva koje mora ispitati što se sve događalo tijekom porođaja Mateje Janković.

- Nakon što utvrdimo činjenice poduzet će se sve mjere koje propisuje Zakon o zdravstvenoj zaštiti - rekli su u ministarstvu i dodali kako je inspekcijski nadzor diljem hrvatskih rodilišta potvrdio da se radi prema pravilima struke.

Ipak, smatraju da treba poraditi na komunikacijskim vještinama zdravstvenih radnika i to će se, tvrde, tijekom ove godine i učiniti. Hoće li to biti dovoljna satisfakcija ženama, o kojima su 24sata prvi pisali, teško je reći. Omalovažavanja tijekom porođaja, nepoštovanje želja o načinu porođaja, vrijeđanje i zanemarivanje nepodnošljivih bolova, teško da će umanjiti tečajevi o uljudnoj komunikaciji s pacijentima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa