Obavijesti

News

Komentari 94

Dijeta samo za bodybuildere: Za jedan dan skinuo čak 10 kg

Dijeta samo za bodybuildere: Za jedan dan skinuo čak 10 kg
4

Sandi je bio na rigoroznoj dijeti zbog svjetskog prvenstva bodybuildera. Zagrepčanin je bio između teške i klasik kategorije, no shvatio je da u višoj nema šanse

VIDEO

Zagrebački bodybuilder Sandi Imerović (29) u prvih nekoliko dana dijete izgubio je tri kilograma. Preostalih deset kilograma skinuo je u jednom, finalnom danu. Sa 101 pao je na 91 kilu.

Sandi je bio na rigoroznoj dijeti zbog svjetskog prvenstva bodybuildera. Zagrepčanin je bio između teške i klasik kategorije, no shvatio je da u višoj nema šanse. Ostalo je malo vremena. Dijeta je morala biti brza i drastična.

- Desetak dana iz prehrane sam izbacio ugljikohidrate i sol sveo na minimum. Zadnjih nekoliko dana pio sam dnevno barem pet litara zelenog čaja, koji je prirodni diuretik. Pojačao sam fizičku aktivnost. Hodao sam po Maksimiru pet sati i još četiri sata dnevno provodio u teretani - opisao nam je Sandi prve dane strogog tretmana. Bodybuilder je upozorio sve da nikako ne slijede njegov primjer. Ako, kaže, netko tko nije u formi pokuša smršavjeti deset kilograma u nekoliko dana, završit će u bolnici.

- Dva puta dnevno po dva sata hodanja, rolanja ili vožnje bicikla sasvim je dovoljno - radikalno preporučuje.

Nakon što je izgubio tri kilograma, došao je i finalni dan i ostvarenje plana - smršavjeti još deset kilograma.

- Taj zadnji dan pio sam malo vode te vježbao, vježbao i vježbao - govori.

I uspio je. Vaga je pokazala malo manje od 91 kilograma. Sandi je ušao u klasik kategoriju. Na svjetskom prvenstvu krajem 2011. godine osvojio je šesto mjesto.

- Sljedeće jutro opet sam imao 103 ili 104 kilograma. Dakle, nisam trajno izgubio težinu - kaže Sandi te dodaje kako je u toj mršavoj fazi od 30-ak sati izgledao loše.

Sandi je bodybuilder 15 godina. Lanjski je prvak Hrvatske. Radi kao privatni trener, a pokrenuo je i projekt Budivelik, koji se bavi zdravim i sportskim načinom života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa
Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH