Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

'Ne smatram se nesposobnom, ali ipak nemam 5 milijuna eura'

Dubravka Šuica na rasporedu saslušanja je u četvrtak navečer i već sad je jasno da joj neće biti nimalo lako - nakon što je GONG otvorio pitanje podrijetla njezine imovine i o tome obavijestio zastupnike.

44 komentara

U Europskom parlamentu traju saslušanja kandidata za povjerenike Europske komisije. Dubravka Šuica na rasporedu je u četvrtak navečer i već sad je jasno da joj neće biti nimalo lako - nakon što je GONG otvorio pitanje podrijetla njezine imovine i o tome obavijestio zastupnike. 

Za komentar smo pitali europarlamentarku Biljanu Borzan (SDP), odnedavno i potpredsjednicu grupe Socijaldemokrata u EU parlamentu.

Zagreb: Aktualnim prijepodnevom počelo jesensko zasjedanje Sabora TENZIJE U SABORU Bernardić: Čega se bojite? Zašto skrivate imovinu Šuice?

- Dubravka Šuica je stekla iskustvo i vjerujem da se može dobro snaći, ali problematičan mi je naziv resora, demokracija i demografija jer je pod demokraciju u program uvrstila samo organizaciju Sumita, što mi je dosta problematično. Što bi ona tu trebala napraviti? - rekla nam je Borzan.

Zagreb: Izborni stožer SDP-a u središnjici na Iblerovom trgu | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Što se tiče problematike njezine imovinske kartice, Borzan je kazala da to u Bruxellesu nije top tema.

- U hrvatskoj javnosti glavna tema je pitanje njezine imovine, ali ovdje se priča o njenim vrijednostima. Spomenulo se kad je glasala protiv izjednačavanja plaća ženama i muškarcima i sad takva osoba treba biti zadužena za demokraciju i demografiju. Ali ako je nešto oko kandidata sporno, to bude stanje na samom saslušanju - rekla je Borzan te je nadodala da je u četvrtak čekaju teška pitanja. 

TOMISLAV KLAUŠKI Ovo je država po mjeri Ivana Turudića, Plenkovića i Šuice...

Na pitanje novinara ima li bogatstvo u vrijednosti pet milijuna eura, kratko je odgovorila da nema, da joj je imovina 'u skladu s primanjima', a na nastavak pitanja smatra li se onda nesposobnijom radi toga kroz smijeh je rekla 'definitivno ne'. 

U Bruxellesu je inače u utorak Šuica ugostila udrugu Dubrovački primorski svatovi, koja je zaplesala Linđo   

Foto: Emirat Asipi/24sata

Na cijelu situaciju se osvrnula i Željana Zovko (HDZ).

- Cijela ova priča oko Šuice se može svesti na urotu lijevih medija. Tu se ne radi oko Šuice već o osveti za Timmermansa, socijalističkog kandidata za šefa komisije. Vidjet ćemo što će biti, ali sigurna sam da će biti sve u redu s našom kandidatkinjom - rekla je Zovko i nadodala da u Hrvatskoj postoji snažan pritisak da bi se kompromitiralo hrvatsku kandidatkinju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message