Obavijesti

News

Komentari 136

'Neće nam diktatori u svilenim rukavicama oduzeti slobodu...'

'Neće nam diktatori u svilenim rukavicama oduzeti slobodu...'
1

Nositelj liste Valter Flego naglasio je važnost izbora za Europski parlament budući da se sve više važnih odluka donose u EU, te kazao kako očekuje da će Amsterdamska koalicija osvojiti dva mjesta

VIDEO

Amsterdamska koalicija predstavila je u subotu u Tvornici kulture listu od 12 kandidata za izbore za Europski parlament uz poruku kako se bore za naprednu, slobodnu i prosperitetnu Hrvatsku, a protiv netolerancije, nesposobnosti i primitivizma.

Nositelj liste je istarski župan i i potpredsjednik IDS-a Valter Flego. Na drugom mjestu na listi je Jozo Radoš, zastupnik GLAS-a i ALDE-a u Europskom parlamentu, dok treće mjesto zauzima Zoran Bahtijarević, dječji kirurg i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Zagreb: Predstavljanje kandidata Amsterdamske koalicije za EU izbore

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik Silvano Hrelja je na četvrtom mjestu, dok peto i šesto mjesto zauzimaju Tea Mičić Badurina, zamjenica predsjednika PGS-a i Marina Gradišer, liječnica, stručnjakinja za dijabetes.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slijede Diana Topčić-Rosenberg poznata po borbi za dječja prava, ekonomski analitičar Damir Novotny, doktorica fizike i geofizike Mira Morović, te Damir Jurić, suosnivač Liste za Osijek te Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.

Dno liste, jedanaesto i dvanaesto mjesto,  pripalo je predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku i predsjednici GLAS-a Anki Mrak-Taritaš.

'Ovo su izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe'

Ovo su izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe, naglasila je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš upozorivši kako razni populisti, manipulatori i radikali žele razoriti Europu.

- Nećemo dozvoliti raznim Orbanima i našim domaćim diktatorima u svilenim rukavicama da nam svojim bahatim i despotskim ponašanjem uzmu slobodu - kazala je.

Aleksić će nositi listu, ali ne želi ići u Europski parlament
Aleksić će nositi listu, ali ne želi ići u Europski parlament

- Naša Europa i Hrvatska su obrazovane i konkurentne, naše gospodarstvo moderno i uspješno, a okoliš očuvan uz korištenje održivih izvora energije, naša Europe je Europa radnih mjesta koja osiguravaju dostojanstveni život, naša Europa je i u našem istočnom susjedstvu, a naša Hrvatska je dio takve Europe - istaknula je.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak naglasio je da Hrvatska zaslužuje bolje, zaslužuje biti dio civilizirane, antifašističke i sekularne Europe, te traži povjerenje birača koji nisu zadovoljni stanjem u domovini. Uvjeren je kako će Amsterdamska koalicija osvojiti tri mjesta u Europskom parlamentu.

Zagreb: Predstavljanje kandidata Amsterdamske koalicije za EU izbore

- Nudimo Hrvatsku koja je dio napredne i civilizirane Europe, a ne ovoga što rade Orban, Tajani, Poljaci i neki drugi - rekao je Beljak.

'Očekujemo dva mjesta u EU parlamentu'

Amsterdamska koalicija vidi Hrvatsku kao prosperitetnu, slobodnu i otvorenu zemlju, a okuplja ljude koji vjeruju da Hrvatska može biti napredna zemlja, koji se ne mire sa sadašnjem stanjem i koji su spremni dignuti glas protiv neslobode, cenzure i šovinizma, naglasio je Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

Bernardić ponudio Holy mjesto na listi za Europski parlament
Bernardić ponudio Holy mjesto na listi za Europski parlament

Nositelj liste Valter Flego naglasio je važnost izbora za Europski parlament budući da se sve više važnih odluka donose u EU, te kazao kako očekuje da će Amsterdamska koalicija osvojiti dva mjesta u Europskom parlamentu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović