Obavijesti

News

Komentari 157

Neispavan: Izidor Hojsak (78) već 13 godina ne može zaspati

Neispavan: Izidor Hojsak (78) već 13 godina ne može zaspati
4

Sve je počelo 2000. kada sam dobio karcinom mjehura. Tada nikako nisam mogao zaspati, kaže Izidor. Rješenje svoje nesanice nije pronašao ni poslije 13 god. patnje

VIDEO

Sve je počelo 2000. godine kada sam dobio karcinom mjehura. Tada nikako nisam mogao zaspati, kaže nam Izidor Hojsak (78) iz Bednje.

Rješenje svoje nesanice nije pronašao ni poslije 13 godina patnje.

Dao bih sve na svijetu da se naspavam. Ovako noćima gledam televiziju ili buljim kroz prozor na ulicu. Sjedim na krevetu i gubim vrijeme, objašnjava nam Izidor

- Liječnici su mi govorili da je to možda zbog živaca, a možda i kao nuspojava lijekova koje sam pio. No nitko nije mogao sa sigurnošću utvrditi zašto ne spavam - počinje svoju priču umirovljenik Izidor.

Karcinom je, kaže, pobijedio dvije godine poslije, no nesanice ga prate do danas. Kaže kako ga povremeno umor potpuno obuzme i savlada, no čak i tada uspije jedva malo odrijemati.

- Više ne znam što bih probao. Liječnici su mi davali neke tablete, no one izazivaju ovisnost i smije ih se rabiti samo tri tjedna u komadu. Kada sam pitao što potom, nisu mi znali reći. Ipak, nadajući se najboljem, pokušao sam i s tim tabletama. Bezuspješno. Zatim sam se okrenuo biljnim pripravcima na bazi kamilice i valerijane, ali ni to nije dalo rezultate. Očajan sam - govori Izidor koji zbog umora jedva može normalno funkcionirati.

Iako boluje i od drugih bolesti poput dijabetesa i opstruktivne bolesti pluća, a nedavno je imao i infarkt, kaže kako mu ozdravljenje nije toliko važno koliko se samo želi odmoriti i naspavati.

- Dao bih sve na svijetu da se naspavam. Ovako noćima gledam televiziju ili buljim kroz prozor na ulicu. Sjedim na krevetu i gubim vrijeme - objašnjava nam Izidor.

Situaciju mu ne olakšava ni život sa suprugom Zoricom (80). Iako su formalno rastavljeni gotovo 30 godina, žive pod istim krovom

Kaže kako mu situaciju ne olakšava ni život sa suprugom Zoricom (80). Iako su formalno rastavljeni gotovo 30 godina, žive pod istim krovom.

- Ponekad prođe i nekoliko dana da si ne uputimo ni jednu jedinu riječ, ali što ću sad. Evo, tu je njezina, a ovdje moja soba - pokazuje odvojene spavaće sobe.

Pogrbljena zbog bolesti kralježnice, Zorica odmahuje rukom i mrmlja ispod glasa:

- Da rastavljen... Kad umre, tek onda će biti rastavljen!

- Čudna je ta naša zajednica, ali što ću sad. Eh, samo da mi se napokon naspavati - zaključuje Izidor Hojsak.

Protiv nesanice ne pomažu ni tablete ni savjeti liječnika

Liječničkim  savjetima Izidor više ne vjeruje jer mu ne znaju reći ni točan uzrok. Slične muke muči i glumac Emir Hadžihafizbegović. Kaže kako od rata ne spava normalno, odnosno uspijeva sklopiti oči tek na sat-dva po noći, i to u vrlo plitkom snu. Sve je to posljedica trauma i stresa. Kao ni Izidoru, ni Hadžihafizbegoviću nisu pomogle nikakve tablete ni liječničke preporuke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu