Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Nema novih saznanja o tome što dogodilo Anne-Cecil..."

Molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseoku Ključ, nedvojbeno ukazuje da je pronađeno tijelo Francuskinje Anne-Cecile Pinel nestale na ljeto 2014.

24sata
Foto: 24sata
10 komentara

Odvjetnica obitelji stradale Francuskinje Anne-Cecil Pinel, Višnja Ježić Sorić, smatra da za sada nitko nema novih spoznaja o tome što se s djevojkom uistinu dogodilo, posebno je li njeno stradavanje rezultat kriminalnih radnji ili nesretnog slučaja.

Unatoč interesa javnosti o stradavanju Anne-Cecil Pinel i pojavljivanja mnogih nagađanja u medijskom prostoru o uzrocima njene smrti, malo je službenih podataka o dosadašnjim saznanjima što se događalo na ljeto 2014. kada je ona nestala s koncerta u Primišlju, ali i nakon što su njeni posmrtni ostaci 7. siječnja pronađeni u Tržiću Tounjskom, nedaleko mjesta koncerta i napuštene kuće u kojoj su ranije pronađene njene stvari.

NOVA TEORIJA Francuskinja Anne-Cecile nije ubijena: Pala je s dalekovoda?

Odvjetnica Ježić Sorić, koja tri i pol godine u Hrvatskoj zastupa interese obitelji Pinel, rekla je Hini da je sve što se do sada radilo u vezi tragične sudbine Anne-Cecil bilo sukladno hrvatskim propisima, da je upoznata s činjenicom da je policija nakon obdukcijskog nalaza pokrenula kriminalističko istraživanje, ali da smatra da za sada nitko nema novih spoznaja o tome što se zapravo dogodilo.

Na najave da će se i u Francuskoj obaviti obdukcija, Ježić Sorić je rekla da to jest zahtjev obitelji Pinel, ali da se čeka odluka tamošnjeg istražnog suca. Francuska odvjetnica obitelji Pinel, Corinne Herrman, zatražila je da se obdukcija provede i u Francuskoj te je javno istupila s tvrdnjom: "Sve informacije koje imamo idu prema tome da se radi o zločinu".

Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić potvrdila je Hini da su od Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku zaprimili obdukcijski nalaz za francusku državljanku te temeljem toga od Službe kriminalističke policije PU karlovačke zatražili "provođenje daljnjih izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti stradavanja".

TRAŽE JU OD 2014. Pronašli kostur kod Josipdola: Je li to nestala Francuskinja?

Međutim, budući da je "predmet u fazi provođenja izvida sukladno Zakonu o kaznenom postupku nismo u mogućnosti dati Vam detaljnije informacije", rekla je Križanić.

Zamjenik načelnika Darko Bratić rekao je Hini da policija po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, nakon što su dobili obdukcijski nalog, provodi tzv. kriminalističko istraživanje koje bi trebalo otkriti je li smrt nastupila kao rezultat kaznenog djela ili spleta nesretnih okolnosti.

Molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka pronađenih 7. siječnja 2018. u mjestu Tržić Tounjski, zaseoku Ključ, nedvojbeno ukazuje da je pronađeno tijelo Francuskinje Anne-Cecile Pinel (1991), koja je nestala na ljeto 2014., kada je bila gošća festivala Demento Momento u Tržiću Primišljanskom.

Velik je broj ljudi 2014. te u više navrata kasnijih godina pretraživao teren u potrazi za nestalom francuskom studenticom, ali je tek ove godine njen skelet pronašla grupa lovaca.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message