Obavijesti

News

Komentari 70

Nema novih ugovora za one radnike koji su prosvjedovali

Nema novih ugovora za one radnike koji su prosvjedovali
1

U Brodosplitu su unajmili psihologa, koji će procjenjivati sve štrajkaše. Tomislav Debeljak najavio je nova zapošljavanja za domaće, ali i strane radne snage

VIDEO

Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita, najavio je nova zapošljavanja za domaće, ali i strane radne snage, no nekim škveranima to zvuči kao zastrašivanje kako ubuduće ne bi stvarali probleme.

Tvrtki nedostaje radnika, a nekolicini koja je bila uključena u prosvjede nisu produljili ugovor na određeno vrijeme. Iz Brodosplita poručuju da suspenzija, redovnih i izvanrednih otkaza neće biti za one koji imaju trajne ugovore o radu.

- Jedan sam od onih koji su podržali prosvjede, a imao sam ugovor na nekoliko mjeseci s Debeljakovom upravom. Sad sam dobio nazad radnu knjižicu. Ima i drugih slučajeva poput mog, u kojima ljudi odlaze jer su podržali prosvjede. Neki su dobili i kraći ugovor, što meni zvuči kao da ih uprava želi obuzdati i zastrašiti da će biti lako zamijenjeni - kazao je škverski prosvjednik koji nije dobio novi ugovor.

Iz Brodosplita najavljuju da će do kraja godine 1500 radnika dobiti ugovore na neodređeno, kako je dogovoreno kad je Debeljakova DIV grupa preuzimala brodogradilište. Još 500 radnika radit će na određeno.

Nakon što se predsjednik Ivo Josipović u utorak sastao sa škverskim sindikalcima, upravom Brodosplita te ministrom Mirandom Mrsićem, odlučeno je kako će u idućim mjesecima u škveru vladati mir uz urednu isplatu plaća i poštivanje prava.

- Nadamo se da ćemo naći način da se dogovorimo s upravom. Pomalo nas brine to što su angažirali privatnog istražitelja i psihologa da razgovara s radnicima koji su prosvjedovali jer bi se to moglo tumačiti kao mobing - rekli su iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca