Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

'Nema raskola zbog Vukovara, članovi imaju razna uvjerenja'

Posebno žalosti, kaže se u priopćenju, činjenica da se plemenita ideja gradonačelnika Vukovara ipak pretvorila u "teško kompromitiran i ispolitiziran skup"...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
41 komentara

Čelnici Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) RH demantirali su u petak tvrdnje o raskolu u udruzi uoči prosvjeda 13. listopada u Vukovaru, istaknuvši da HVIDR-a RH ima više od 36.000 članova, različitih političkih uvjerenja, s ustavnom slobodom političkog i društvenog izražavanja i djelovanja.

Predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e RH Josip Periša u priopćenju naglašavaju da je HVIDR-a RH krovna udruga koja se sastoji od 130 članica sa statusom pravne osobnosti na nivou županija i gradova.

Zagreb: Premijer na predstavljanju OBZOR 2020 projekata na IRB PREMIJER PLENKOVIĆ: 'Sankcije za HDZ-ovce koji će ići u Vukovar? Vidjet ćemo!'

Udruga ima preko 36.000 članova, različitih političkih uvjerenja, s ustavnom slobodom političkog i društvenog izražavanja i djelovanja, a udruge imaju samostalnost u radu i demokratsko pravo odlučivanja u okviru svojih pravnih ovlasti i statuta, u skladu sa odlukama tijela i Statuta HVIDR-e RH, stoji u priopćenju.

HVIDR-a RH osuđuje "neviđenu medijsku hajku" koja se stvorila oko udruge nakon interne odluke Glavnog odbora i Predsjedništva HVIDR-a RH od 25. rujna o odgađanju ranije dogovorenog termina za održavanje tradicionalnog projekta 24. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata od 12. do 14. listopada u Vukovaru.

Vukovar: Konferencija gradonačelnika Penave o subotnjem prosvjedu čiji je i inicijator IVAN PENAVA: 'Iz Zagreba dolazi šutnja, ja na prosvjedu očekujem 8000 ljudi'

Posebno žalosti, kaže se u priopćenju, činjenica da se plemenita ideja gradonačelnika Vukovara ipak pretvorila u "teško kompromitiran i ispolitiziran skup", što su jasno izrekli čelnici nekih marginalnih političkih opcija koji će ga doći podržati radi svojih sebičnih političkih ciljeva.

"Nadamo se da im to organizatori neće dozvoliti, radi naših članica i članova koji će samostalno nazočiti prosvjedu u Vukovaru, a posebice iz pijeteta prema žrtvama zločina, njihovim obiteljima i herojskom gradu Vukovaru", poručuje se u priopćenju koje su potpisali Đakić i Periša. 


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message