Obavijesti

News

Komentari 11

"Nema smisla zbog 20 kuna ugrožavati živote drugih ljudi"

"Nema smisla zbog 20 kuna ugrožavati živote drugih ljudi"
6

Kampanja 'Dok piješ ne vozi, Osječki taxi te vozi' provodi se drugu godinu za redom, a cilj je da se što više građana uključi u akciju i ne voze sami ako su pod utjecajem alkohola

VIDEO

Tvrtka Osječki taxi provela je 2018. godine istraživanje na 1300 ispitanika koji posjeduju vozačku dozvolu. Njih 32 posto vozilo je pod utjecajem alkohola najmanje dva puta, dok je 12 posto ispitanika vozilo više od dva puta. 

Vođen tom činjenicom, a i lošom statistikom teških prometnih nesreća koje su se na području Osijeka dogodile u proteklih par mjeseci, vlasnik Osječkog taxija Ivica Klobučar pokrenuo je kampanju 'Dok piješ ne vozi, Osječki taxi te vozi' u koju nastoji uključiti što veći broj subjekata s područja grada. 

Kampanja se provodi sada već drugu godinu i do sada su u nju uključeni brojni osječki kafići, noćni klubovi, škole, lokalna samouprava te Prometna policija. 

- Kao vodeća taxi firma u Osijeku na mnoge načine nastojimo sudjelovati u razvoju zajednice i društveno-socijalnim projektima. Kampanja 'Dok piješ ne vozi, Osječki taxi te vozi' za primarni cilj ima zaštititi sudionike u prometu; znači pješake, vozače, bicikliste, putnike, mlade i stare, sve koji su popili 'koju čašicu' i odlučili izaći na cestu. Akciju smo pokrenuli jer smo svjesni da i najmanja doza alkohola u krvi može dovesti do tragičnih slučajeva, kakvih smo u Osijeku imali nekoliko u posljednje vrijeme. Unazad nekoliko godina taksi usluga nije bila pristupačna cijenom, ali danas vožnja košta 20 kuna i nema potrebe dovesti se u situaciju da se zbog 20 kuna ugrozi nečiji život. Akciju nastojimo proširiti i na Klinički centar Osijek, osječke vatrogasce, Hitnu pomoć, dakle sve one kojima bi trebalo biti stalo da se broj nesreća uzrokovanih alkoholom smanje - kaže Klobučar dodajući kako njegova tvrtka ima najnižu cijenu gradskog taxi prijevoza, a tijekom kampanje ona je još niža. 

Policija lovila pijane vozače, a načelnik bijesan: To je represija
Policija lovila pijane vozače, a načelnik bijesan: To je represija

Poanta kampanje je da svatko tko se suoči sa osobom koja je pod utjecajem alkohola i namjerava se uključiti u promet, toj osobi preporuči i pozove Osječki taxi kao siguran prijevoz. 

Inače, Osječki taxi je istovremeno i pozitivna poduzetnička priča mladog Klobučara koji se, nakon nekoliko godina 'traženja' u raznim poslovima u inozemstvu i kod nas, odlučio ući u svoj biznis. 

- Prije otvaranja tvrtke Klobučar transferi d.o.o. i svoje taxi službe radio sam kao nositelj franšize u sad konkurentskoj firmi i otkrio da postoji način da ta usluga bude daleko bolja. Imao sam brojne ideje pa sam zapravo na nagovor prijatelja i kolega odlučio krenuti u realizaciju Osječkog taxija iako tada još taj posao nije garantirao ni sigurnost ni dobit. Uz pomoć mnogih, u 45 dana otvorili smo Osječki taxi i zaposlili 70 ljudi. Iako mi to nerijetko ide na štetu, fokusiran sam na zadovoljstvo putnika, kvalitetnu uslugu i sigurnost svih. Upravo stoga odlučio sam se da naša taxi flota budu najkvalitetnija vozila na crash testu, Škode Octavije karavan, kojih imamo 30-tak, te dva kombi vozila Renault Traffic. Da radimo dobar posao pokazali su mi prvi godišnji rezultati jer smo 2018. prevezli 1.2 milijuna putnika i dobili jako puno pohvala. Naš se taxi čeka minimalno kratko, putnike dovozi na vrijeme i svi se osjećaju sigurno, a to je meni jedino bitno - kaže Klobučar koji, pak, ne želi posebno istaknuti da je njegova tvrtka i stalni donator osječkoj bolnici te mnogim sportskim klubovima, vrtićima, školama i studentskim udrugama. 

Vozio neregistrirani auto bez vozačke s 2,26 promila u krvi
Vozio neregistrirani auto bez vozačke s 2,26 promila u krvi

- Ponosan sam na svojih 100 radnika koji svoj posao odrađuju iznimno profesionalno. Najviše pohvala dobivamo za agente call službe koji su ugodni, strpljivi i brzi. Dobitnici smo mnogih nagrada, zahvalnica i pohvala na naš rad i to mi je jedino bitno - dodaje Klobučar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke