Obavijesti

News

Komentari 55

'Nemojte nam tajiti informacije o koroni, samo nam otežavate'

'Nemojte nam tajiti informacije o koroni, samo nam otežavate'
3

Samo proteklog vikenda zabilježena su dva slučaja gdje su pacijenti na hitnom bolničkom prijemu, ili članovi njihovih obitelji, zatajili mogućnost zaraze koronom što je dovelo do velikih problema

VIDEO

Iz hrvatskih zdravstvenih ustanova stiže apel:

- Govorite istinu, hitna medicinska skrb nikome neće biti uskraćena!

Samo proteklog vikenda zabilježena su dva slučaja gdje su pacijenti na hitnom bolničkom prijemu, ili članovi njihovih obitelji, zatajili mogućnost zaraze koronom.

Stožer civilne zaštite: Imamo 46 novozaraženih, ukupno 361
Stožer civilne zaštite: Imamo 46 novozaraženih, ukupno 361

S obzirom da se za pacijente ispostavilo da su zaraženi, posljedica je bila kontaminacija intenzivne skrbi i operacijskih sala, ugrožavanje drugih pacijenata i izolacija nužno potrebnog medicinskog osoblja.

Prvi slučaj bio je u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je stariji traumatološki pacijent na hitnom prijemu rekao da nije bio u doticaju sa zarazom, iako ga je nedavno prije toga posjetio rođak iz Njemačke pozitivan na koronu.

Pokretanje videa...

01:11

'Moramo znati prave informacije'

Pacijent je bio teško ozlijeđen, i nije dovoljno razumio upozorenja. Drugi slučaj bio je u Općoj bolnici Zabok, gdje je na hitnu primljena pacijentica sa simptomima otežanog disanja, nepokretna i dezorijentirana, a njezina kćerka, koja je bila u pratnji, negirala je mogućnost kontakta s nekim zaraženim, što se nije pokazalo točnim.

- Svatko će dobiti neophodnu i potrebnu medicinsku skrb, nikome neće biti uskraćena. Moramo znati pravo stanje stvari, zbog dobrobiti primljenog pacijenta, ostalih pacijenata i medicinske ekipe koja ga obrađuje. Dakle, svi će dobiti potrebnu pomoć, samo ćemo hitnog pacijenta sa sumnjom na zarazu obraditi ili operirati u drugom dijelu bolnice, koji je za to predviđen - kaže prim.dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

Lauc apelira: 'Nisam više ludi znanstvenik, ovlažite zrak...'
Lauc apelira: 'Nisam više ludi znanstvenik, ovlažite zrak...'

Prof.dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, još je u subotu, nakon svih komplikacija koje je izazvala operacija zaraženog pacijenta, rekao da u bolnici postoji poseban izolacijski odjel s operacijskim salama i intenzivnom skrbi, gdje bi i zaraženi traumatološki pacijent bio operiran, da je rekao istinu.

- Apeliramo na ljude da budu razumni i odgovorni te da nam otvoreno kažu istinu o najmanjoj sumnji za mogućnost zaraze. Jer niti jednom hitnom pacijentu zdravstvena pomoć neće biti uskraćena, samo ćemo ih u slučaju moguće infekcije liječiti na posebnom odjelu koji je za to pripremljen. Imamo kapacitete i zbrinut ćemo sve, samo nam recite istinu i nemojte nam otežavati - poručio je prof.dr. Zovak.

Pokretanje videa...

01:11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a