Obavijesti

News

Komentari 96

Nesretnog pacijenta pronašla je čistačica. Liječnica: 'Izvidi su u tijeku, još ne znamo uzrok'

Nesretnog pacijenta pronašla je čistačica. Liječnica: 'Izvidi su u tijeku, još ne znamo uzrok'

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na odjelu produženog liječenja došlo je do požara na aparatu za kisik. Na istog je bio priključen pacijent koji je uslijed požara preminuo

VIDEO

Pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Tatjana Jurkin Vnučec, internist subspecijalist kardiologije obratila se u 17 sati u vezi tragedije u bolnici. 

Podsjetimo, u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na odjelu produženog liječenja došlo je do požara na aparatu za kisik. Na istog je bio priključen pacijent koji je uslijed požara preminuo od zadobivenih ozljeda.

PRATITE UŽIVO: 

- Osobno sam obavijestila obitelj i još jednom izražavam iskrenu sućut. Odmah su angažirane sve službe i učinjeno je sve da su pacijenti i osoblje sigurno - rekla je pročelnica i poručila kako je u koordinaciju uključen i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

- Župan Stričak je zajedno sa zamjenicom došao na mjesto događaja i izrazio sućut obitelji. Zatražio je od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde okolnosti događaja. U tijeku su izvidi i čim budemo znali detalje o svemu ćemo vas promptno obavijestiti. Još jednom izražavam iskrenu sućut obitelji - kazala je Jurkin Vnučec.

Upitana je li došlo do eksplozije boce ili kvara na aparatu, Jurkin Vnučec je rekla da bi to u ovom trenutku bila nagađanja.

- Ja ne mogu reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi koji će utvrditi koji su bili uzroci. Obaviještene su nadležne službe, to je postupak koji se mora poštivati - rekla je Jurkin Vnučec.

Gradonačelnik: Ne pamtim da se ovakvo nešto dogodilo 

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač kazao nam je kako nije osobno bio na mjestu događaja, no odmah se čuo s ravnateljem Opće bolnice Varaždin koji ga je informirao što se dogodilo.

- Ne pamtim da se u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof dogodio sličan slučaj. Riječ je doista o tragičnom događaju te želim iskoristiti priliku kako bi izrazio sućut obitelji preminulog pacijenta. Iščekujemo izvještaj policije nakon obavljenog očevida kojim bi se trebao utvrditi uzrok požara - kratko je kazao Jenkač.

Varaždinska policija izvijestila je da su u petak oko 12.30 sati zaprimili dojavu Županijskog centra 112 o požaru u bolnici.

Beroš o tragediji u N. Marofu: Sve ćemo učiniti da utvrdimo kako je došlo do smrti pacijenta
Beroš  o tragediji u N. Marofu: Sve ćemo učiniti da utvrdimo kako je došlo do smrti pacijenta

- Utvrdili smo identitet smrtno stradalog pacijenta. Riječ je o muškarcu starosti 48 godina. Trenutno je očevid u tijeku, utvrđuju se sve okolnosti, kao i uzrok požara. Očevidom rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu - kazao nam je policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić.

Dodao je da su sve hitne službe izašle odmah na teren. Vatrogasci su ugasili požar, a druge osobe nisu bile ugrožene.

Tijelo pronašla čistačica 

Kako neslužbeno doznajemo, poginuo je muškarac iz Oštrica, koji je imao težak oblika karcinoma. Iz izvora bliskog bolnici doznajemo da su pacijenta spojili na aparat za kisik nakon čega su djelatnice izašle van. Za dvije-tri minute ušla je čistačica u sobu i zatekla stravičan prizor čovjeka na krevetu u plamenu. Sve se dogodilo u dvije minute, a tijelo nesretnog pacijenta potpuno je izgorjelo u požaru.

Osoblje bolnice odmah je evakuiralo ostale pacijente iz sobe.

Preminuo 48-godišnji pacijent: Do kobnog požara je došlo nakon iskrenja aparata za kisik
Preminuo 48-godišnji pacijent: Do kobnog požara je došlo nakon iskrenja aparata za kisik

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao nam je da nam ne može reći više od onoga što su naveli u priopćenju jer očevid još traje.

- Čim smo saznali za tu nesreću odmah smo ja i zamjenica došli do bolnice, porazgovarali s vodstvom, uposlenicima, svi su u šoku. Izrazili smo sućut obitelji preminulog pacijenta. Ja se nadam da će se znati više u narednih dan-dva. Razgovarao sam s Upravom bolnice i oni će krajnje transparentno izaći sa svim u javnost - rekao nam je Stričak te dodao da je odmah od uprave bolnice zatražio da provjere sve aparate i utvrde njihovu ispravnost te čeka da mu jave rezultate te provjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.