News

Komentari 96

Nesretnog pacijenta pronašla je čistačica. Liječnica: 'Izvidi su u tijeku, još ne znamo uzrok'

Nesretnog pacijenta pronašla je čistačica. Liječnica: 'Izvidi su u tijeku, još ne znamo uzrok'

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na odjelu produženog liječenja došlo je do požara na aparatu za kisik. Na istog je bio priključen pacijent koji je uslijed požara preminuo

Pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Tatjana Jurkin Vnučec, internist subspecijalist kardiologije obratila se u 17 sati u vezi tragedije u bolnici. 

Podsjetimo, u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na odjelu produženog liječenja došlo je do požara na aparatu za kisik. Na istog je bio priključen pacijent koji je uslijed požara preminuo od zadobivenih ozljeda.

PRATITE UŽIVO: 

- Osobno sam obavijestila obitelj i još jednom izražavam iskrenu sućut. Odmah su angažirane sve službe i učinjeno je sve da su pacijenti i osoblje sigurno - rekla je pročelnica i poručila kako je u koordinaciju uključen i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

- Župan Stričak je zajedno sa zamjenicom došao na mjesto događaja i izrazio sućut obitelji. Zatražio je od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde okolnosti događaja. U tijeku su izvidi i čim budemo znali detalje o svemu ćemo vas promptno obavijestiti. Još jednom izražavam iskrenu sućut obitelji - kazala je Jurkin Vnučec.

Upitana je li došlo do eksplozije boce ili kvara na aparatu, Jurkin Vnučec je rekla da bi to u ovom trenutku bila nagađanja.

- Ja ne mogu reći o čemu se radi. U tijeku su izvidi koji će utvrditi koji su bili uzroci. Obaviještene su nadležne službe, to je postupak koji se mora poštivati - rekla je Jurkin Vnučec.

Gradonačelnik: Ne pamtim da se ovakvo nešto dogodilo 

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač kazao nam je kako nije osobno bio na mjestu događaja, no odmah se čuo s ravnateljem Opće bolnice Varaždin koji ga je informirao što se dogodilo.

- Ne pamtim da se u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof dogodio sličan slučaj. Riječ je doista o tragičnom događaju te želim iskoristiti priliku kako bi izrazio sućut obitelji preminulog pacijenta. Iščekujemo izvještaj policije nakon obavljenog očevida kojim bi se trebao utvrditi uzrok požara - kratko je kazao Jenkač.

Varaždinska policija izvijestila je da su u petak oko 12.30 sati zaprimili dojavu Županijskog centra 112 o požaru u bolnici.

- Utvrdili smo identitet smrtno stradalog pacijenta. Riječ je o muškarcu starosti 48 godina. Trenutno je očevid u tijeku, utvrđuju se sve okolnosti, kao i uzrok požara. Očevidom rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu - kazao nam je policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić.

Dodao je da su sve hitne službe izašle odmah na teren. Vatrogasci su ugasili požar, a druge osobe nisu bile ugrožene.

Tijelo pronašla čistačica 

Kako neslužbeno doznajemo, poginuo je muškarac iz Oštrica, koji je imao težak oblika karcinoma. Iz izvora bliskog bolnici doznajemo da su pacijenta spojili na aparat za kisik nakon čega su djelatnice izašle van. Za dvije-tri minute ušla je čistačica u sobu i zatekla stravičan prizor čovjeka na krevetu u plamenu. Sve se dogodilo u dvije minute, a tijelo nesretnog pacijenta potpuno je izgorjelo u požaru.

Osoblje bolnice odmah je evakuiralo ostale pacijente iz sobe.

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao nam je da nam ne može reći više od onoga što su naveli u priopćenju jer očevid još traje.

- Čim smo saznali za tu nesreću odmah smo ja i zamjenica došli do bolnice, porazgovarali s vodstvom, uposlenicima, svi su u šoku. Izrazili smo sućut obitelji preminulog pacijenta. Ja se nadam da će se znati više u narednih dan-dva. Razgovarao sam s Upravom bolnice i oni će krajnje transparentno izaći sa svim u javnost - rekao nam je Stričak te dodao da je odmah od uprave bolnice zatražio da provjere sve aparate i utvrde njihovu ispravnost te čeka da mu jave rezultate te provjere.