News

Komentari 16

Sve više zmija, ali slučaj iz BiH se još prepričava: Ugrizla ju je riđovka pa skočila na poskoka!

Sve više zmija, ali slučaj iz BiH se još prepričava: Ugrizla ju je riđovka pa skočila na poskoka!

Stručnjaci kažu da je puno miševa pa se zmije mogu obilno hraniti i da su zato sve bliže naseljenim mjestima. U BiH su 2019. godine imali nevjerojatnu intervenciju, ali sve je prošlo dobro

Rumunjku Moniku nedavno je na splitskoj plaži ugrizla zmija. Kaže kako ju je ugrizla za venu pa je bilo dosta krvi. Tvrdi i da su joj liječnici rekli da zmija nije bila otrovna. Zmije se sve više pojavljuju u naseljima.

Stručnjaci kažu da je puno miševa pa se zmije mogu obilno hraniti i da su zato sve bliže naseljenim mjestima. Zmijolovci i udruge zato imaju sve više posla. Jednu takvu intervenciju imali su i u Azilu Dumovec. Barem su mislili da imaju.

No kad su došli na intervenciju - gumena čegrtuša!

U Bosni i Hercegovini se i dalje prepričava nevjerojatna priča iz 2019. godine kad je žena imala nevjerojatan peh. Name, nju je na Trebinjanskim Brdima ugrizla riđovka.

Hitna pomoć dobila je dojavu o ugrizu i informaciju kako pacijenticu voze kamionom prema mjestu Plani Dvori.

Kada je ekipa Hitne pomoći stigla do kamiona, žena je, izlazeći iz kamiona, nagazila na - poskoka i počela vrištati, pisao je tada  Dnevni Avaz.

U prvom trenutku su pomislili kako je u pitanju halucinacija zbog djelovanja otrova, ali su se ubrzo uvjerili da se ipak radilo o poskoku, jer je zmija prošla kroz noge liječniku koji je vodio tim Hitne pomoći. Nesretnu ženu, srećom, poskok ipak nije ugrizao.

Stručnjaci napominju da ako vas ugrize zmija otrovnica, otrov ne treba isisavati već što prije pozvati Hitnu pomoć.

Još savjeta o tome što napraviti kad vas ugrize zmija možete pročitati OVDJE.

Najčitaniji članci