Obavijesti

News

Komentari 26

Ni utjecajni očevi ni stranke nisu im mogli pomoći: Prijetili, tukli, vozili pod utjecajem alkohola...

Ni utjecajni očevi ni stranke nisu im mogli pomoći: Prijetili,  tukli, vozili pod utjecajem alkohola...

Ivan Svjetličić, šef Županijskog odbora mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije vozio je pod utjecajem alkohola. Medijske stupce punili su i sinovi saborskih zastupnika Ivana Đakića i Steve Culeja

VIDEO

Bio sam na parkingu i zvao oca, ali čim sam upalio auto, došli su policajci i testirali me, kaže nam Ivan Svjetličić, šef Županijskog odbora mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije. U noći na nedjelju su ga, naime, uhvatili pijanog za volanom. Tog požeškog vikenda policija je zatekla više vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je petoricu zadržala u posebnoj prostoriji do triježnjenja. Svjetličić nije bio među njima, iako su mu oduzeli vozačku dozvolu.

Kako nam je opisao, napuhao je 0,89 promila i dobio vozačku nakon 12 sati. Negira napise Telegrama te tvrdi da nije vrijeđao policajce i svađao se s njima.

Šef mladeži HDZ-a u Požegi uhvaćen pijan za volanom: 'Htio sam zvati oca da dođe po mene'
Šef mladeži HDZ-a u Požegi uhvaćen pijan za volanom: 'Htio sam zvati oca da dođe po mene'

- Ne, to nije istina. Točno je da su me policajci zaustavili na centralnom parkingu i da sam napuhao 0,89 za počinjeni prekršaj. Kaznu ću platiti, ali vrijeđao ih nisam. Pristao sam na alkotest, tu je i moj potpis. A sa mnom je bio i kolega koji može posvjedočiti o svemu - kaže nam šef HDZ-ove mladeži. A zašto je uopće vozio pijan, pitamo ga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam vozio. Ušao sam u svoj auto i zvao oca da dođe po mene. Čim su vidjeli da sam upalio auto, došli su i testirali me - kaže nam Svjetličić. Prošao je bolje od gore navedene pijane petorke jer nije morao ostati u policiji preko noći.

Zvao tatu, ali otišao taksijem 

- Rekli su mi da dođem po vozačku nakon 12 sati jer mi je privremeno oduzeta. Taksi me odvezao doma - priča mladi Svjetličić koji, kad ne vodi stranačku mladež, radi u Gradu Požegi kao dostavljač. Potvrdio nam je ovu informaciju, ali nije htio dalje razgovarati. Ispričao se rekavši kako ima posla. Osim dostavljanja i ravnanja HDZovom mladeži, lokalni mediji pišu da Svjetličić nosi titulu predsjednika Savjeta mladih Grada Požege, a svojevremeno je bio izabran za glavnog tajnika Koordinacije Savjeta mladih Republike Hrvatske.

Ovo nije prvi put da članovi HDZ-ove mladeži ili sinovi istaknutih članova vodeće stranke pune medijske stupce zbog sukoba sa zakonom. U zadnjih 15 godina bilo je tu svega - od premlaćivanja, prijetnji pa do pokušaja vožnje ili stajanja, kako nam je to objasnio Svjetličić, pod utjecajem alkohola.

'Dobro si Srbadiji čestita, ko ih je**'; Ivan Đakić: 'Živio brate'
'Dobro si Srbadiji čestita, ko ih je**'; Ivan Đakić: 'Živio brate'

Na primjer, sinovi Josipa Đakića, dugogodišnjeg saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre. Ivan Đakić (23) na svojem Facebooku “čestitao” je pravoslavni Božić tako što je objavio fotografiju ustaše kako pozira s odrubljenom glavom Srbina te je popratio rečenicom: “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”. Na kraju se ispisao iz HDZ-a.

U medijima je završio jer se prijetio virovitičkom novinaru Ivanu Žadi. Navodno je izjavio: “Onoga Žadu ću zatući, ali ne moram ja prljati ruke. Platit ću, znam već i koga u Zagrebu da to napravi umjesto mene”. Njegov stariji brat Hrvoje je 2010. na otoku Ugljanu s 1,28 promila alkohola u krvi pokušao službenim autom tvrtke Zagreb trans ubiti tad 33-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića. Prije toga su se posvađali i naguravali ispred diskoteke u Ugljanu.

Zlatna mladež loših navika: Napadaju, prijete, vrijeđaju...
Zlatna mladež loših navika: Napadaju, prijete, vrijeđaju...

Mlatili su i prijetili 

Osuđen je za pokušaj ubojstva na djelomičnu uvjetnu kaznu. Sinovi bivšeg saborskog zastupnika Steve Culeja također su punili rubrike crne kronike.

Tako je Domagoj Culej zaradio kaznenu prijavu zbog slučaja premlaćivanja mladića u Vinkovcima. U tučnjavi iz kolovoza 2018., u kojoj je sudjelovalo 14 mladića, 21-godišnjak iz Andrijaševaca zadobio je po život opasne ozljede, a 17-godišnjak iz Rokovca lakše. Za premlaćivanje spomenutog dvojca osumnjičena su bila dva mladića, no protiv njih 13 podignute su kaznene prijave.

Domagoj Culej nosi majicu koja vrijeđa policiju: 'Nije njegova'
Domagoj Culej nosi majicu koja vrijeđa policiju: 'Nije njegova'

Stariji Culejev sin Ivan otišao je iz policije 2015. te je kasnije ponovno zaposlen, iako je protiv njega dva puta pokretan disciplinski postupak. Ovo je samo dio priča koje se ne bi smjele ponoviti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1