Obavijesti

News

Komentari 53

Nije dvojio: Hrabri Juraj (24) spasio bračni par iz buktinje

Nije dvojio: Hrabri Juraj (24) spasio bračni par iz buktinje
4

Aljmaš: Požar je zahvatio cijelu kuću. Maleni Andrej (11) je vikao da mu tata i mama gore. Juraj Petrijevčanin (24) uletio je kroz prozor i izvukao ih na sigurno

VIDEO

Da su bili teški i 200 kilograma, mislim da bih digao oboje kao perce! Kad sam ih vidio onako u nesvijesti, crnih usana i zubi, s nekim nedefiniranim hroptanjem umjesto disanja, bio sam šokiran. Takvo što u životu nisam vidio. Ali sam čvrsto odlučio da ću ih izvući, rekao je Juraj Petrijevčanin (24).

"Učinio sam nešto što bi svatko na mome mjestu bio napravio"

Tako je opisao svoje herojsko spašavanje bračnog para u Aljmašu.

- Nisam to radio da bi sada pisali o meni. Učinio sam nešto što bi svatko na mome mjestu bio napravio. U meni je nešto proključalo, proradio je adrenalin, nisam tada razmišljao o posljedicama i napravio sam što sam napravio - priča skromni Juraj. On je bio u Osijeku u kinu i do ponoći je bio kući u Aljmašu. Oko četiri sata probudili su ga roditelji koji su čuli neku buku na ulici. Na brzinu se odjenuo i s roditeljima pohitao prema kući preko puta njihove.

"Spasite mi tatu i mamu"

- Imali smo što i vidjeti. Ispred kuće je maleni Andrej (11) vikao: ‘Vatra gori! Upomoć! Spasite mi tatu i mamu!’ Dojurili smo do kuće koja je bila u velikom plamenu, razbili prozore, ali u prvi mah od silnog dima u kući ništa nismo mogli vidjeti - govori Juraj.

- Kad sam ih konačno uočio, onako nemoćne, prvo sam pomislio da su mrtvi. Mireli je vatra zahvatila ruke! Preskočio sam prozor, prvo sam nju uzeo, podigao je i donio do prozora. Roditelji i drugi susjedi su mi pomogli izvući je. Vratio sam se i isto napravio s Davorom - opisuje Juraj.

U sjeni Jurjeva pothvata ostaje dio priče o uzrocima požara. Naime, po Aljmašu se priča da je otac malenog Andreja odmah nakon izbijanja požara probudio sina i rekao mu da izađe iz kuće. No on i supruga nisu izašli. U policiji isključuju tehnički kvar kao uzrok. Više će znati tek nakon što porazgovaraju sa supružnicima koji su u bolnici.

Da je ušao u kuću samo dvije minute poslije, bili bi mrtvi

Jurjeva mama je medicinska sestra i pružila je prvu pomoć onesviještenim supružnicima do dolaska Hitne pomoći. Mirela (37) i Davor (41) Strahinjić su u osječkoj bolnici. Prema posljednjim podacima, supružnici su izvan životne opasnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.