Obavijesti

News

Komentari 55

Nije htjela kemoterapiju: Sebe žrtvovala da rodi zdravu bebu

Nije htjela kemoterapiju: Sebe žrtvovala da rodi zdravu bebu
8

Stacie Crimm (41) su rekli da neće moći imati djecu, pa joj je trudnoća bila čudo. Nije se htjela liječiti od raka mozga i vrata da ne bi ugrozila zdravlje svoje bebe

VIDEO

Trudna Stacie Crimm (41) iz Oklahome znala je da ju od raka mozga i vrata može spasiti jedino kemoterapija, no odlučila je ipak mijenjati svoj život za život svoje bebe. Liječnici su joj rekli da neće moći zanijeti pa je beba, koju je nosila, za nju bila čudo. Tri tjedna nakon što je carskim rezom rodila Dottie Mae, umrla je. Uspjela ju je samo jednom držati u naručju. 

- Beba je bila sve što je Stacie imala - kaže njen brat Ray Phillips. Njega je Stacie zvala kada je u ožujku saznala da je trudna. No, nedugo nakon toga dobila je glavobolje, vidjela je duplo i hvatale su ju drhtavice. Bratu je rekla da se brine i kako se nada da će poživjeti dovoljno dugo da rodi bebu. 

- Bubba, ako mi se nešto dogodi, uzmi moje dijete, napisala mu je u SMS-u. Prekinula je vezu s bebinim ocem te je trebala biti samohrana majka. Na nagovor obitelji otišla je liječniku i u srpnju su joj dijagnosticirali rak. Morala je birati hoće li spasiti sebe ili bebu. Odrekla se kemoterapije u nadi da će beba biti zdrava, kaže Ray. 

Stacie se 16. kolovoza srušila kod kuće te su ju prevezli u bolnicu. Tumor se počeo omotavati oko moždanog debla. Dva dana kasnije bebi se ubrzao rad srca, a Stacijino je stalo. Da spase bebu, liječnici su obavili carski rez. Dottie Mae je težila samo 935 grama. I ona i mama su završile na intenzivnoj njezi, u različitim zgradama. Nekoliko dana kasnije Stacie su skinuli s respiratora i sedativa, no rak joj je izjeo mišić iza oka. Paralizirao joj je grlo, pa je jako teško pričala. Često je padala u nesvijest zbog tumora na mozgu i nije mogla potpisati rodni list svoje kćeri. Bila je preslaba da posjeti kćer, a i novorođenče je bilo preslabo da bi ga donijeli k majci. Ray je zato donosio fotografije Stacie.

- Plakala je i htjela držati svoje dijete. Bilo je teško. Bio sam bespomoćan. Htio sam joj pomoći, htio sam učiniti što sam god mogao, no rekli su da je nemoguće da Stacie vidi bebu, rekao je Ray za The Oklahoman. 

Stacie je 8. rujna prestala disati i opet su ju morali oživljavati. Liječnici su obitelj upozorili da je Stacie blizu smrti, no kako još uvijek nije ni vidjela svoju bebu, medicinska sestra Agi Beo odlučila joj je pomoći. U dogovoru s kolegama bebu je prevezla u kapsuli u kojoj su uvjeti jednaki onima na intenzivnoj njezi. Stacie je tada prvi i zadnji put vidjela bebu. Umrla je tri dana kasnije, 11. rujna. Kako nije navela ime oca, skrbništvo nad bebom je dobio Ray. Dottie May od prošlog tjedna živi s ujakom, ujinom Jennifer i njihovo četvero djece. Ima 2.267 grama i zdrava je beba.

- Mislim da je ona čudo. Želim joj samo dobro i želim ispuniti ono što je Stacie tražila - kaže Ray. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.