News

Komentari 5

'Nije nikakva kampanja, ali ako mogu podržati kvalitetne stvari koje radi država, drago mi je'

'Nije nikakva kampanja, ali ako mogu podržati kvalitetne stvari koje radi država, drago mi je'

Bivši SDP-ov ministar i zastupnik te bivša novinarka zahvalili su se državi što im je dala "vjetar u leđa" da krenu u poduzetničke vode. Iz HZZ-a kažu da za korisnike mjera ne postoji obveza zahvale niti promocije.

Bivši SDP-ov ministar i saborski zastupnik Gordan Maras jučer se na društvenim mrežama pohvalio kako ide u nove poslovne izazove te zahvalio državi koja mu je dala "vjetar u leđa" temeljem poslovnog plana i potpore da postane poduzetnik te pokrene svoj posao. Državi koja joj je dala vjetar u leđa zahvalila se u svom statusu i bivša novinarka Ivana Paradžiković pa se u javnosti odmah počelo nagađati je li riječ o slučajnosti ili se radi li se o kampanji. Maras ističe da je riječ o slučajnosti. 

- Nije nikakva reklamna kampanja, ali ako ovako javno mogu podržati kvalitetne stvari koje radi država stimulirajući ljude da se odluče na poduzetništvo, drago mi je - poručio je Maras.

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje poručili su kako se potpora za samozapošljavanje svim korisnicima dodjeljuje pod jednakim uvjetima i u iznosu određenom prema budućoj djelatnosti poslovnog subjekta. 

- Sukladno Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja za korisnike mjera ne postoji obveza zahvale niti promocije HZZ-a - poručili su iz Zavoda za zapošljavanje. 

Podsjetimo, Maras je na Facebooku jučer objavio kako se baca u poduzetničke vode, jer želi raditi, a saborska mirovina nikad mu, nastavlja, nije bila opcija. U budućnosti će se baviti europskom fondovima.

- Na kratko sam po prvi puta u životu, nakon dvadeset godina rada, bio prijavljen na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena osoba i zahvalan sam što mi je država dala vjetar u leđa da na temelju poslovnog plana i potpore postanem poduzetnik te pokrenem svoj posao. Osjećam se pun energije, željan rada i svjestan da sam na novom početku te da ću napraviti sve što mogu da iskoristim ovu priliku - napisao je Maras. 

Napomenuo je kako se izazova nikada nije bojao te da nikad nije gubio vjeru u sebe. 

- Ako vam je potreban netko tko će vas uputiti u europske fondove, provesti kroz zamršene bankarske procedure financiranja vaših projekata, pomoći savjetom i kontaktom razvoj vašeg poslovanja, slobodno se javite - napisao je Maras.