Obavijesti

News

Komentari 75

'Nije to bila tajna norijada, mi smo se samo okupili i zabavili'

'Nije to bila tajna norijada, mi smo se samo okupili i zabavili'
1

Ribolovci su učenike iz Vinkovaca optužili za izazivanje kaosa, opijanje, kupanje u jezeru iz kojih su ih morali drugi izvlačiti da se ne bi utopili i na Facebooku objavili nekoliko fotografija nakon norijade s hrpom razbacanog smeća...

VIDEO

Jezero Banja u Vinkovcima proteklog je vikenda bilo mjesto 'tajne norijade', maturantske proslave kraja školske godine. Iako su organizirane norijade, zbog pandemije virusa Covida-19, zabranjene, vinkovački maturanti su na svoju ruku organizirali spontano okupljanje kod jezera.

Tamošnji ribolovci su učenike optužili za izazivanje kaosa, opijanje, kupanje u jezeru iz kojih su ih morali drugi izvlačiti da se ne bi utopili i na Facebook stranici ŠRD jezera Banja objavili nekoliko fotografija nakon norijade s hrpom razbacanog smeća svuda uokolo.

- Ne ponovilo se! Prošle noći nismo mirno spavali. Ne zbog smeća, mogućeg oštećenja sadržaja na Banji, buke ili bilo čega drugoga, nego zbog činjenice da se na Banji okupilo gotovo 2.000 mladih, koji su na neosvijetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru, uz dva jezera i kanal Nevkoš imali neorganiziranu, nenajavljenu, ‘spontanu norijadu’! Kada smo vidjeli da se okuplja veliki broj mladih na Banji alarmirali smo gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mjere! Zahvaljujemo djelatnicima PU Vukovarsko-srijemske koji su prošle noći, svojim angažmanom spasili mnoge mlade živote! Policajci su iz jezera na Banji tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapljanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti! Zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko, neorganizirano okupljanje je prošlo bez velike tragedije te se jutros pričalo samo o odbačenom smeću, a ne o mladim utopljenicima - napisali su ribiči iz Športsko ribolovnog društva jezera Banja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija demantira

Sve navode demantirala je vinkovačka policija a i sami maturanti. "U pojedinim razdobljima, od 21 sat nadalje, na području oko jezera bilo je okupljeno do 600 osoba. Policijski službenici nisu zabilježili narušavanje javnog reda i mira niti druge događaje koji bi ugrožavali sigurnost ili ukazivali na nedopušteno ponašanje" stoji u policijskom priopćenju dodajući kako nema govora o nekakvim utapljanjima i izvlačenju iz jezera.

Prema podacima Ministarstva obrazovanja u Vinkovcima ima tek oko tisuću maturanata, a na jezeru nisu ni bili svi.

- Norijada nije baš bila toliko tajna jer mi smo mali grad i tu se sve brzo sazna. Mi smo osnovali grupu na Facebooku i razgovarali o tome kako bismo mogli organizirati neko okupljanje. Maturantski razredi svih škola skupili su se na igralištu Ekonomske i trgovačke škole i tamo smo se malo zabavili. Nadgledalo nas je nekoliko policajaca i nije bilo nikakvih problema. Nakon tog druženja većina nas se uputila prema jezeru tamo nastaviti druženje. I tu su bili policajci koji su nas oko 4 sata ujutro rastjerali kućama. Nije bilo incidenata, osim tog smeća koje je ostalo iza nas, ali su nas zato svi popljuvali kao da smo napravili ne znam što - kaže jedna od vinkovačkih maturantica.

Foto: Ilustracija

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a