Obavijesti

News

Komentari 7

Nika je najveća obožavateljica vatrogasaca: 'Mama, odnesimo im kekse da me provozaju'

Nika je najveća obožavateljica vatrogasaca: 'Mama, odnesimo im kekse da me provozaju'
12

Niki (3) iz Zagreba ostvario se san kad su je vatrogasci pozvali u goste. Na poklon im je odnijela kekse u obliku vatrogasnog kamiona koje je ispekla mamina prijateljica. Vozili su je vježbalištem pod rotirkama...

VIDEO

Malena Nika Mikacinić (3) još je prije godinu dana ostala kao ukopana ugledavši prijatelja svojih roditelja koji je vatrogasac. Doša je k njima u vatrogasnoj odori i Nika nije mogla skinuti pogled s njega. A još kada ju je taj striček vatrogasac odveo po prvi puta u postaju i kad je otkrila čega tamo sve ima, Nikinom oduševljenju nije bilo kraja. Od tada, djevojčici sa zagrebačke Folke, vatrogasci su na prvom mjestu. A što je točno fascinira kod njih, teško je reći.

- Još je premala da izrazi sve što je u njezinoj glavici, ali točno se vidi kako je izvan sebe kad su vatrogasci u pitanju - rekla je Nikina mama Maja. Zbog svega, obitelj neprestano posjećuje službenu stranicu zagrebačkih vatrogasaca na kojoj uvijek nađu nešto zanimljivo.

- Nedavno smo, tako, komentirali pjesmicu Maca i vatrogasci koju su objavili na stranici. To je bio pun pogodak jer nakon toga su nas pozvali u goste. Otišli smo u subotu tako k njima, a Nika im je poklonila kutiju keksa na kojima je pisalo 'Hvala' i 'Voli vas Nika'. Bili su u obliku vatrogasnog kamiona. Predali smo ih zapovjedniku - rekla je Maja. Dodala je da je Nika odmah otrčala vatrogascima koji su je srdačno primili i odmah joj predložili da je provozaju u svom kamionu.

- Bila je presretna. Vozili su je pod rotirkama po vježbalištu, a ona je istinski uživala i samo se smijala. Mislim da je i vatrogascima bilo lijepo družiti se s nama i naučiti jedno dijete novim stvarima - otkrila je Maja. Kaže i da Nika od tada samo o tome priča. Cijela rodbina, prijatelji i vrtić, svi znaju da je bila kod vatrogasaca. Uostalom, vatrogasci su Niki za vrijeme posjeta poklonili bojanke koje je ona dio odnijela u vrtić, a dio je zadržala. Tako je i svoje vrtićke prijatelje pokušala naučiti nešto o vatrogascima te dio ljubavi prema njima koju ona osjeća prenijeti i na njih.

Nika je za susret sa svojim herojima došla odjevena u minijaturnu vatrogasnu opremu koju su joj roditelji kupili za maskenbal.

- Sada nosi tu uniformu svakih par dana po kući, ali zato kacigu nikako ne možemo izbjeći. Nju nosi baš svaki dan. Ako odjene haljinu za vrtić, obavezno stavi i vatrogasnu kacigu na glavu pa kaže: 'Sad sam vatrogasna princeza' - smije se Maja. Dodaje da su već bili na Danima otvorenih vrata vatrogasaca kada je Nika imala priliku vidjeti svu njihovu opremu i sudjelovati u nekim aktivnostima za djecu poput gašenja improviziranog požara i slično. Trenutno čekaju da im vatrogasci dođu u kvart u sklopu jedne druge akcije kojom educiraju građane.

- Trenutno su u Maksimiru, ali čim dođu negdje blizu nas, odmah ćemo odjuriti - otkrila je majka koja smatra da su se vatrogasci jako modernizirali što se tiče objavljivanja svojih akcija na stranici i edukativnih materijala koje dijele.

- Zbilja je zgodno sve to napravljeno i svatko može naći nešto zanimljivo - hvali ih Maja. Otkrila je da Nika još uvijek razmišlja hoće li kad odraste biti vatrogaskinja jer ima još puno interesa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca