Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
137 komentara

'Nikada u životu me nitko nije tako izdao kao KB Dubrava...'

Prof. dr. Patrlj kaže da će u klinici za tumore biti voditelj polikliničkog odjela te da ga je predstojnik te bolnice, prof. dr. Danko Velimir Vrdoljak, objeručke prihvatio i primio kao vrhunskog stručnjaka

Patrlj
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
137 komentara

Poznati kirurg prof.dr. Leonardo Patrlj otišao je iz Kliničke bolnice Dubrava i od 1. veljače je zaposlenik Klinike za tumore. Kao razlog odlaska navodi da ga je uprava bolnice u Dubravi neviđeno šikanirala i ponižavala te da politika kojom se uprave rješavaju onih koji nešto znače u hrvatskoj medicini nikako ne može biti dobar put za sve nas.

- U jednom trenutku sam podržao bivšeg ravnatelja Tonija Kolaka i tu je sve krenulo. Počelo je šikaniranje, a izgubio sam poziciju predstojnika klinike i šefa odjela, iako sam bio na klinici jedini redovni profesor i mentor svim specijalizantima. Stavili su me za odjelnog liječnika kao da sam tek završio specijalizaciju – tumači prof. dr. Patrlj čiji je oproštajni govor u bolnici osvanuo i na Facebooku i u kojem, među ostalim, nikada u životu nije doživio takvu izdaju kao u KB Dubrava.

Patrlj VIDEO: OGORČENI KIRURG 'Zbog dodvorica u ovoj bolnici u 60. godini tražim novi posao'

U njemu prof. dr. Patrlj spominje ministra Kujundžića kao najnesposobnijeg ministra do sada, ali i upravu KB Dubrava koja je, po njemu, lošija od svih prethodnih. Na pitanje je li ministar Kujundžić imao ikakvog utjecaja na šikaniranje koje je doživio, prof.dr. Patrlj kaže da ministar dolazi iz KB Dubrava i sigurno zna sve što se događa, ali da njega osobno treba pitati je li na išta utjecao u cijeloj ovoj priči.

Nitko mu nije uputio ni riječ kad je odlazio 

Prof. dr. Patrlj kaže da će u klinici za tumore biti voditelj polikliničkog odjela te da ga je predstojnik te bolnice, prof. dr. Danko Velimir Vrdoljak, objeručke prihvatio i primio kao vrhunskog stručnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Također, kaže da mu nitko iz uprave Kliničke bolnice Dubrava nije uputio niti jednu riječ kada je rekao da odlazi te da su s njim komunicirali isključivo tako što su mu uručivali papirologiju koja je obavezna kod otkaza. Prof. dr. Patrlj u KB Dubrava je proveo 13 godina, a u tu je bolnicu došao iz KB Merkur gdje je radio kao transplantacijski kirurg i punih osam godina je bio voditelj transplantacijskom tima KB Merkur.

Presadio je prvu jetru u Hrvatskoj 

U tom je periodu bio i Voditelj kliničkog odjela za abdominalnu kirurgiju i transplantaciju te je godinu dana bio zamjenik predstojnika Klinike za kirurgiju. Prof.dr. Patrlj je liječnik koji je u listopadu 1998. godine, zajedno s prof.dr. Branislavom Kocmanom, sadašnjim voditelje transplantacijskog tima u KB-u Merkur, presadio prvu jetru u Hrvatskoj. Bio je to veliki događaj u hrvatskoj medicini, a obojica liječnika su godinu ranije o svom trošku otišli u Pariz kako bi naučili raditi presađivanje jetre.

Prof.dr. Patrlj nije našao zajednički jezik niti s bivšom upravom KB Dubrava, prije šest godina, kada je na čelo bolnice došao dr. Dragan Korolija Marinić, SDP-ov kadar. Patrlj je tada također smijenjen s mjesta pročelnika Klinike za kirurgiju i javno je govorio da se Korolija nije pokazao kao ravnatelj, čovjek i radnik, da je dosta SDP-ova uništavanja bolnice te da politiku treba izbaciti iz zdravstvenih ustanova.

'Sretni smo jer je došao k nama' 

Predstojnik Klinike za tumore, prof.dr. Danko Velimir Vrdoljak, sav sretan nam je rekao kako je prvog radnog dana prof.dr. Patrlj već obavio operaciju te da su iznimno sretni što u svojim redovima sada imaju vodećeg stručnjaka za abdominalnu kirurgiju.

- Prof.dr. Patrlj je i moj dugogodišnji prijatelj. Ne zanima me što se događalo u KB Dubrava, a mi smo objeručke prihvatili Patrljev dolazak. Prije tri tjedna nam se pridružio i prof.dr. Mate Majerović, bivši dugogodišnji predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb, a od prije nekoliko mjeseci s nama radi i dr. Hrvoje Tomasović. Ne puštamo politiku u našu ustanovu, zanima nas samo stručnost – rekao nam je jučer prof. dr. Vrdoljak, dodajući da je prof. dr. Patrlj jako sretan jer će na Klinici za tumore imati iste mogućnosti i uvjete kao prije te da je KB Dubrava dobra bolnica koja će opstati bez obzira na to što je ostala bez vrhunskog stručnjaka.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message