News

Komentari 138

'Nisam radio nedjeljom pa sam upao u minus, a treba opstati'

'Nisam radio nedjeljom pa sam upao u minus, a treba opstati'

Prijetili su mi na Facebooku, prijetili su osobno, preko ljudi, što je tu je. Ima svakakvih. Pisali su svašta, i na stranici Općine, ali te su komentare maknuli. Nitko nije pitao mogu li ja opstati, kaže vlasnik

U Slavonskom Šamcu ovih je dana krenula velika frka zbog rada nedjeljom. Naši reporteri došli su u pekarnicu Mrvica, koja je nakon pola godine ponovno počela raditi nedjeljom i  za koju mještani drže glavnom i odgovornom za to što su i druge trgovine ponovno počele raditi nedjeljom.

Vlasnik pekarnice Izet Dačaj je prije otprilike mjesec dana donio odluku da počinje s radom nedjeljom, inače je postignut dogovor da sve trgovine, i Bosi i Patričar neće raditi nedjeljom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na pitanje što ga je navelo da prekrši taj uvjetni dogovor, odgovorio je:

- Nisam ja prekršio nikakav dogovor, probali smo, nije išlo. Potražnje je bilo. Meni se pojavio minus. Neradni dan košta 1500 kuna tako da moramo namiriti naše plaće, i državu i radnike i sve. Odlučili smo da će raditi nedjeljom, međutim donijeli smo odluku da će raditi on i supruga, a ne djelatnice, potvrdio je vlasnik i kazao da je ovo već peta nedjelja kako rade on i supruga. 

Spor oko rada nedjeljom u Slavonskom Å amcu

I Boso otvorio trgovinu

Danas je i Boso odlučio otvoriti svoju trgovinu, inače najveću trgovinu u Slavonskom Šamcu, međutim Patričar to nije učinio, rekao je da neće raditi nedjeljom.  

- Svatko od njih ima svoju računicu, svatko sebi plaća račune, ne plaćam ja Patričaru račune, ni Patričar meni, ni Boso, tako da, to je razlog - rekao je Dačaj.

Potvrdio je da je zbog odluke da počne raditi nedjeljom počeo dobivati prijetnje. 

- Prijetili su mi na Facebooku, prijetili su osobno, preko ljudi, što je tu je. Ima svakakvih. Pisali su svašta, i na stranici Općine, ali te su komentare maknuli - kazao je. 

Na pitanje je li im zamjerio načelnik općine, vlasnik pekarnice kaže da moguće da je to na njemu što im je zamjerio.

Je li vam načelnik zamjerio što ste prekršili dogovor o tome da neće raditi nedjeljom, vlasnik je kazao da vjerojatno jest. 

Spor oko rada nedjeljom u Slavonskom Å amcu

Nedjeljom rade skraćeno

Vlasnik pekarnice Izet Dačaj objasnio je kako je u Slavonski Šamac doselio prije petnaest godina i od tada stalno rade. Nedjeljom, kaže, rade skraćeno do 12 sati te napominje da se nada da nije nikoga oštetio. 

Na pitanje ima li manji promet nedjeljom nego prijašnjih godina, kaže da je to teško uspoređivati, jer ni cesta nije u funkciji, ali i da mnogo ljudi ne zna da rade.

S druge strane granice, u Bosni i Hercegovini, trgovački centri rade normalno, rade po 16 sati. Gdje god sam sreo naše kupce, dok nismo radili, eto zbog vas ne možemo kupiti kruh pa moramo izgubiti pola dana da možemo kupiti kruh u Bosni ili po susjednim selima - dodao je vlasnik.

- A ovdje žive sve manje ljudi, svi su otišli, u ovom selu najviše su ostali nesposobni - dodaje. 

- Bespotrebno je dignuta hajka na mene, nitko ne zna moje muke. Nitko nije došao sjesti i vidjeti da pita što se događa, je li možete opstati - objašnjava. 

- Nitko ne dolazi vidjeti moje račune osim mog knjigovodstva, dobavljača i porezne ako kasnim i takve stvari. A drugi bi mi određivali da radim ili ne radim, tu svi imaju otvorena usta - zaključuje Dačaj. 

Najčitaniji članci