Obavijesti

News

Komentari 8

Sabor: Nije uspio opoziv premijera

'Nisam žetončić. Na djelu je pokušaj destabilizacije države od onih iz ruske interesne sfere'

Predsjednik Kluba za pravednu Hrvatsku jedini je iz oporbe glasao suzdržano o opozivu premijera. Poručuje kako to ne znači da je od sada dio vladajuće većine

VIDEO

Prvo, bit žetončićem je protuzakonita rabota i sa gnušanjem odbijam. Niti sam žetončić niti ću ikada biti nečiji žetončić, moj život i životopis od 60 godina može svjedočiti da sam uvijek bio svoj, poručio je Milan Vrkljan iz Kluba za pravednu Hrvatsku upitan je li on novi žetončić vladajućih, kako ga sada vidi ostatak oporbe jer je o oporbenoj inicijativi opoziva premijera Andreja Plenkovića glasao suzdržano. 

Objasnio je i zašto je glasao tako.

- Pravedna Hrvatska nikada neće podržati platformu koja se okuplja oko Milanovića i Peđe Grbina. Morate znati da u Parlamentu postoje 24 mandata desno od HDZ-a, a sve te stranke su, nažalost, potpuno politički nepismene, traže mjesto pod krilom SDP-a i nemaju svoju autentičnu politiku. Mi u tome nećemo sudjelovati jer smatramo da ta inicijativa za smjenu Plenkovića, o kojemu ja mogu puno govoriti, uostalom moji govori u Saboru govore koliko sam kritičan prema HDZ-u, ima jedan jedini cilj, a to je s pozicije istočne ruske politike destabilizacija Hrvatske - istaknuo je naglasivši kako nije branio Plenkovića nego princip.

Nije uspio opoziv premijera: 56 oporbenih glasalo 'za' dok je Milan Vrkljan bio suzdržan
Nije uspio opoziv premijera: 56 oporbenih glasalo 'za'  dok je Milan Vrkljan bio suzdržan

- Pogledajte sve zemlje koje su izašle iz sovjetskog interesnog područja u zadnjih 30 godina i recite mi ijednu u kojoj Rusija nije pokušala napraviti destabilizaciju, pogotovo zadnje tri godine. Na djelu je pokušaj destabilizacije hrvatske države, a u trenutku kad se u Europi odvija veliki rat, koji će, nažalost, vjerojatno prerasti u još veći, Hrvatskoj ne treba ni destabilizacija ni da na vlast dođu one političke opcije koje su iz ruske interesne sfere - dodao je Vrkljan.

Ostatak oporbe ga više ne želi na svojim sastancima jer smatraju da je od sada dio vladajuće većine, a Vrkljan naglašava kako je oporba danas, a bit će i sutra.

- Grmoja je na jutrošnjem sastanku pitao što vladajući rade tu, ja nisam mislio da se to odnosi na mene. Pitao sam Grbina kao čovjeka koji je okupio danas oporbu da li on stoji iza toga da ja ne mogu biti na tom sastanku, rekao mi je da će tek nakon rasprave dati svoje mišljenje. Došlo je do verbalnog napada na mene, ja sam napustio taj sastanak. U principu, Grmoja je započeo sve - kazao je dodavši kako to nije demokracija.

- Ništa se u mojoj poziciji nije promijenilo, ja sam oporbeni zastupnik, neovisan i uvijek ću glasati onako kako smatram da je najbolje za narod, što sam i do sada radio i vrlo često glasao za prijedloge vladajućih, ali i za mnoge zakone koje je predlagala oporba, SDP pa i Most - naglasio je Vrkljan, koji ne očekuje poziv vladajućih da im se pridruži.

'Nažalost, izbacili smo Vrkljana iz opozicije. Ako ne glasaš za opoziv premijera, nisi dio nje'
'Nažalost, izbacili smo Vrkljana iz opozicije. Ako ne glasaš za opoziv premijera, nisi dio nje'

Na pitanje je li spreman razgovarati i postati dio vladajuće većine ako ga pozovu, poručio je kako ga nije nitko zvao. 

- Ja se ne osjećam poželjan da me se pozove - istaknuo je. 

Upitan kako može podržati vladajuću većinu i biti dio oporbe, Vrkljan je podsjetio kako je bio suzdržan. 

- Draga, ja nisam podržao nego sam bio suzdržan. Demokracija je, nema više druga Tita, možemo birati za, protiv ili biti suzdržani. Moja pozicija je sasvim jasna, ja sam oporbeni zastupnik i Pravedna Hrvatska je oporbena stranka, bila do danas i bit će sutra - ponovio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...