Obavijesti

News

Komentari 151

Nisu priveli ljude sa 'Za dom...' na majicama, samo su popričali

Nisu priveli ljude sa 'Za dom...' na majicama, samo su popričali
2

Nije bilo privođenja, policijski službenici porazgovarali su s dvije osobe i pozvali ih u prostoriju policijske postaje jer je padala kiša - rekla je za N1 glasnogovornica PU Brodsko-posavske Kata Nujić

VIDEO

Policija nije privela ljude koji su na obilježavanju akcije Bljesak u Okučanima nosili majice sa natipsom 'Za dom spremni', već su s njima samo porazgovarali.

POGLEDAJTE SNIMKU IZ OKUČANA:

Pokretanje videa...

Milanović napustio obilježavanje Bljeska 01:05

- Nije bilo privođenja, policijski službenici porazgovarali su s dvije osobe i pozvali ih u prostoriju policijske postaje jer je padala kiša - rekla je za N1 glasnogovornica PU Brodsko-posavske Kata Nujić. Za Telegram je rekla da su prikupljali saznanja o svemu te da su uzeli njihove podatke. 

'Milanović je očito dugo bio u karanteni, to je oznaka Udruge'
'Milanović je očito dugo bio u karanteni, to je oznaka Udruge'

Jedan od njih je Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. 

- Privodili su me nekoliko puta i zbog ratnog zločina - rekao je za Telegram i dodao da su policajci koji su ga pozvali na razgovor bili korektni, te da je razlog pozivanja bilo remećenje javnog reda i mira.

Kako se sporni natpis nalazi u amblemu udruge (HOS) koja je službeno registrirana u Uredu državne uprave, nije bilo nikakvog policijskog postupanja, doznaje se u policiji.

Predsjednik Milanović u petak je poručio kako ubuduće neće sudjelovati na događajima na kojima će se netko pojaviti s natpisom "Za dom spremni", ocijenivši da se ova namjerna provokacija u Okučanima dogodila "jer je netko htio da se to dogodi".

U objavi na Facebooku objasnio je svoj postupak odlaska sa svečanosti obilježavanja Vojno-redarstvene akcije "Bljesak", na kojoj je s predsjednikom Sabora i Vlade trebao položiti zajednički vijenac, istaknuvši da je u Okučane došao odati počast onima koji su pali za Hrvatsku.

Milanović je otišao, a ZDS je ostao. A trebalo je biti obrnuto
Milanović je otišao, a ZDS je ostao. A trebalo je biti obrnuto

Premijer Andrej Plenković odbacio je Milanovićeve tvrdnje da je dolazak nekoliko sudionika obilježavanja operacije Bljesak u majici s ustaškim napisom "Za dom spremni" namjerna provokacija, ocijenivši da je predsjednikovo pravo otići, a njihova obveza ostati.

"Shvatio sam to, kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito netko javio da neki od sudionika obilježavanja ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka. Njegovo pravo je da ode, naša obveza da ostanemo ovdje", izjavio je Plenković.

Predsjednik Hrvatska sabora Gordan Jandroković taj je Milanovićev postupak ocijenio neprimjerenim jer je, tvrdi, ponovno otvorio ideološke prijepore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.