Obavijesti

News

Komentari 2

Nitko ne zna uzrok: Djevojčica dnevno kihne do čak 8000 puta

Nitko ne zna uzrok: Djevojčica dnevno kihne do čak 8000 puta

Ira Saxena (9) je prije tri tjedna iz nepoznatih razloga počela češće kihati. Danas kihne i do 8000 puta dnevno, a liječnici joj ne mogu pomoći jer nisu dijagnosticirali od čega boluje

VIDEO

Majka djevojčice Ire Saxena, koja kihne i do 8000 puta dnevno, je očajna i moli za pomoć. Liječnici već tjednima pokušavaju otkriti zbog čega toliko kiše. Misteriozni slučaj muči doktore koji su već isključili tipične bolesti, poput prehlade i alergija, prenosi Mirror.

Ira prestane s kihanjem jedino kad spava, ali onog trenutka kad se probudi, kihanje ponovo počne. Zbog toga ne može ići ni u školu. Majka Priya je odvela kćerku u privatne klinike i vodila je kod raznih specijalista, ali nitko nije uspio otkriti u čemu je problem.

- Probudila se prije tri tjedna i počela kihati. I nije prestala. Počelo je sporo, a onda svaki idući dan je kihala sve više i više. Doktori kažu da je moguće da mozak šalje krive signale, ili da je tik, ali nitko nije siguran. Testirana je na sve alergije, davali su joj antihistaminike, steroide i razne sprejeve, ali ništa ne pomaže - kaže majka Priya.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majka ju je odvela i na hipnoterapiju i za vrijeme seanse nije kihala, ali čim je završilo, nastavila je kihati. Zakazala je i termin kod homeopata.

- Jedino utješno je što barem mirno spava. Jedino tada ne kiše i može spavati cijelu noć - dodaje Priya.

Ira je učenica osnovne uškole u Colchesteru, ali ne može pratiti nastavu zbog problema s kihanjem.

- Jako je frustrirajuće što ne može ići u školu, ali školsko osoblje ima razumijevanja. Pokušala se jednom i vratiti u školu, ali nije išlo. Kihanje je u potpunosti zarobilo njen život. Ona je jako hrabra i sve to bolje podnosi od mene. Samo želim da sve bude kao prije - iskrena je Priya.

Sličan slučaj se dogodio 2009. godine kada je Lauren Johnson (12) iz SAD-a počela kihati i do tisuću puta dnevno. Na kraju joj je liječnik dijagnosticirao potpuni pad imunološkog sistema zbog upale grla. Katelyn Thornley iz Texasa je 2015, godine isto počela kihati, a liječnici nisu otkrili uzrok.

Majka moli svih koji misle da mogu pomoći da je kontaktiraju putem e-maila.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...