Obavijesti

News

Komentari 1

Norvežani će za najam tankera iz Brodotrogira dati 3,2 mil. $

Norvežani će za najam tankera iz Brodotrogira dati 3,2 mil. $
3

Radi se o prvom od dva tankera iz trogirskog škvera otkad ga je 2013. kupila tvrtka Kermas Energija. Tanker je specijaliziran za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda

VIDEO

Tanker Songa Fortuna, vrijedan 43 milijuna dolara, izgrađen u Brodotrogiru za sestrinsku tvrtku Trogir Maritime, predan je norveškoj kompaniji Blystad Group na petogodišnje korištenje. 

Radi se o prvom od dva tankera izgrađenom u trogirskom škveru otkad ga je 2013. godine kupila tvrtka Kermas Energija poduzetnika Danka Končara. Tanker je specijaliziran za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda težine 49.500 tona, a dug 184 metara te zadovoljava sve svjetske ekološke standarde. 

Od Blystad Group godišnje će Trogir Maritime ubirati oko 3.240.000 dolara za najam. Na primopredaji je bio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je istaknuo zadovoljstvo jer u Brodotrogiru radi 980 umjesto očekivanih 600 radnika te jer su knjige narudžbi pune novih projekata. 

- Kad smo prije dvije i pol godine krenuli u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta i privatizaciju, bojao sam se hoće li to uspjeti. No sada sa sigurnošću kažem hrvatska brodogradnja ne da je preživjela nego se pretvara u konkurentnu svjetsku brodogradnju s privatnim vlasnikom, gdje država treba ispuniti sve svoje obveze tijekom restrukturiranja - rekao je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da je 28 milijardi kuna država uložila da pokrije gubitke stvorene u 15 godina. Istovremeno, Vrdoljak je iskazao zabrinutost jer u Brodograđevnoj industriji Split nema naručenih gradnji velikih brodova. Najavio kako je nužno izmijeniti Ugovor potpisan s vlasnikom DIV grupe Tomislavom Debeljakom te stvoriti uvjete za održivost splitskog škvera kako ne došlo do likvidacije. 

Na trogirskim navozima gradi se istovjetan tanker radnog naziva Novogradnja 326 koji bi trebao biti dovršen iduće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...