Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

Nova metoda ilegalaca: Uzeli aluminijsku foliju i omotali se...

Istanbulska policija primijetila je da je težina tereta kontejnera veća od prijavljene. Otključali su kontejner, krenuli u pretragu i ubrzo uočili sedmero ilegalaca...

3 of the 7 Iraqi refugees wraped in aluminium foil to hide from an x-ray detector are pictured inside a truck at Pendik Port as they try to reach Italy in Istanbul
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
64 komentara

Sedmero Iračana pokušalo je prevariti turske graničare i u kontejneru koji je na kamionu prevozio auto dijelove doputovati do Italije. Omotali su aluminijskom folijom želeći tako izbjeći da ih se detektira uz pomoć rendgenskih zraka. 

U tome su uspjeli, ali, na jednu stvar ipak nisu mislili - istanbulska policija primijetila je da je težina tereta kontejnera veća od prijavljene. Otključali su kontejner, krenuli u pretragu i ubrzo uočili ruke i noge koje su virile iz aluminijskih "odijela".

Migrante kao i vozača kamiona policija je privela, piše Daily Sabah.  

migranti UHITILI GA Hrvatski državljanin (50) u autu prevozio šest migranata

Centri za migrante u Egiptu i Ukrajini?

Unutar EU-a i dalje se  razmišlja o tome kako uspostaviti odgovarajuće "centre" izvan Unije, u kojima bi se tražitelje azila administrativno obradilo pa odlučilo mogu li ići dalje.

Spominjani su Egipat i Ukrajina kao moguće zemlje s ciljem da se centri uspostave što bliže izvorima migracija.

KONFERENCIJA U SARAJEVU Države regije pojačat će nadzor nad ilegalnim migracijama

Za 18. i 19. lipnja najavio je organiziranje sastanka policijskih dužnosnika regije u Beču o borbi protiv organizacija koje se bave krijumčarenjem migranata na zapadnom Balkanu. 

Proteklih je tjedana posebno aktivna ruta preko BiH odakle migranti ulaze u Hrvatsku, najčešće na karlovačkom području, i pokušavaju se probiti do Slovenije i dalje do zapadne Europe. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message