Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Nova žalba: Strabag ne želi da Grci grade stonsku obilaznicu

Nakon što se godinama čekalo na nastavak izgradnje Pelješkog mosta, nastavlja se i zavrzlama oko gradnje pristupnih cesta. Strabag je uložio žalbu i na odabir Kineza da grade Pelješki most...

Radovi na Pelješkom mostu nadalje se odvijaju iznad površine mora, sve prije roka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
15 komentara

Austrijski Strabag žalio se na odabir grčkog Avaxa da gradi južni dio pristupnih cesta Pelješkom mostu, stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno-Doli.

Nakon što se godinama čekalo na nastavak izgradnje Pelješkog mosta, nastavlja se i zavrzlama oko gradnje pristupnih cesta.

Očekuje se da će i Avax Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave također uložiti žalbu na odabir Strabaga za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta, dionice Duboka-Sparagovići.

ČEKAJU MOGUĆE ŽALBE Pelješki most: Pristupne ceste će graditi Grci i Austrijanci

Te će pravne akcije odgoditi početak gradnje pristupnih cesta, koji onako zbog brojnih žalbi koje su podnesene dosad kasni već nekoliko mjeseci i zbog čega će most biti izgrađen puno prije njih.

Kako doznaje Večernji, Strabag smatra da referenca jednog od stručnjaka kojeg su Grci naveli u svojoj ponudi nije sukladna traženim uvjetima na nadmetanju. Ta referenca se odnosi na gradnju dionice Ravča-Ploče na Dalmatini, a izdale su je Hrvatske autoceste.

U PARLAMENTU RS-A Dodik želi veto na osporavanje gradnje Pelješkog mosta

Strabag, kako neslužbeno doznaje Večernji, tvrdi da taj stručnjak nije bio glavni inženjer na tom gradilištu ispred udruge koja je dobile taj posao. Njega je za glavnog inženjera navodno imenovao Konstruktor za svoj dio te dionice koji je gradio te je referenca izdana na temelju tog određenog posla.

Hrvatske ceste su kod donošenje prihvatile tu referencu, a Strabag je sad osporava. Strabag se već žalio na odabir Avaxa za gradnji dionice Doli-Duboka nakon čega je Dkom poništio tu odluku o odabiru. Hrvatske ceste su nakon toga odlučile da tu dionicu grade Austrijanci.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Pelješki most 'izronio' iz mora: Radove preselili iznad površine

Strabag je uložio žalbu i na odabir Kineza da grade Pelješki most, što je također početak radova na tom projektu odgodilo na nekoliko mjeseci. Ta žalba je bila odbijena, piše Večernji.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message