Obavijesti

News

Komentari 37

Novi direktor Gradske Plinare za zamjenika imenovao uvjetno kažnjenog bivšeg direktora

Novi direktor Gradske Plinare za zamjenika imenovao uvjetno kažnjenog bivšeg direktora

Novi šef Gradske plinare Zagreb, Miroslav Živko, 16. veljače 2022. godine potpisao je odluku da će ga, dok je na godišnjem ili bolovanju, mijenjati Ante Dodig. On se pak nagodio s USKOK - om u aferi Agram

VIDEO

Ante Dodig, bivši šef Gradske plinare Zagreb koji je priznao i nagodio se s USKOK - om u slučaju nezakonitog zapošljavanja Tihane Colić, i dalje radi u toj gradskoj tvrtki. Dapače, ne samo da radi, on je pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija. 24sata su u posjedu odluke novog direktora Miroslava Živka koja je stupila na snagu 16. veljače 2022. godine, po kojoj je Dodig Živkov zamjenik kad ovaj koristi godišnji odmor, službeno putovanje ili bolovanje. 

Stojić Deban: Ljubičić ili Tolić odlučili su da se Tihana Colić zaposli u plinari bez natječaja
Stojić Deban: Ljubičić ili Tolić odlučili su da se Tihana Colić zaposli u plinari bez natječaja

Gubitak pamćenja

Dodig je prvo priznao i nagodio se za uvjetnu kaznu, osuđen je na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Sada tvrdi da se ne sjeća. No prepiska SMS - ova govori drugačije, kao i njegovo priznanje na samom početku istrage afere Agram. Na pitanje zamjenika ravnateljice Uskoka Svena Miškovića je li imao informacije iz kontakta s Ljubičićem da njega netko zivka da se zaposli Tihana Colić odgovorio je "ne sjećam se". Nije se sjećao ni SMS poruke koju je na njegov mobitel 17. prosinca 2013. poslao Ljubičić: "Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju. Ako ti treba suglasnost šalji da se potpišem". On je istog dana Ivanu Toliću, drugom direktoru Gradske plinare, poslao SMS u kojem mu je napisao kako ima dopis za potpisivanje ugovora o radu za Tihanu Colić s naznakom da "gradonačelnik zna".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Colić je 8. siječnja 2014. počela raditi kao pomoćnica direktora Gradske plinare. Već 14. veljače 2014. Ljubičić šalje novi SMS Dodigu "Za Colić mijenjaj papire da bude zamjenica ili može umjesto tebe. Biraj"

Dodig mu je odgovorio:"Ti si gazda". Potom mu stiže novi SMS "J.... gazdu, napravi što tražim" te još jedan sljedećeg sadržaja:

" Ajde ne zajebavaj me, napravi to da me ne maltretiraju pokrovitelji"

- Ne znam tko bi bili pokrovitelji, ako ih ima- rekao je Dodig koji je direktor Gradske plinare bio do 20. listopada 2014. Tada su ga, naime, uhitili a potom je dao ostavku. 

No unatoč uvjetnoj kazni, nije prestao biti zaposlenik Gradske plinare Zagreb, ostao je u sustavu, a zadržao se i visoko u hijerarhiji plinare. Nije ni na popisu za otkaze koji je iscurio u javnost. 

- Čim ga je Živko imenovao za svog zamjenika, spasio ga je od otkaza - govori naš izvor iz Gradske plinare Zagreb. 

A Miroslav Živko je na mjesto v.d. direktora Gradske plinare Zagreb došao 2021. nakon Tomaševićeve čistke u Holdingu. On je u plinari od 2009. godine, kada dolazi na mjesto pomoćnika glavnog direktora za informatiku.

Ljubičićev SMS direktoru plinare Anti Dodigu: Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju
Ljubičićev SMS direktoru plinare Anti Dodigu:  Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju

Bez suvislog odgovora

Pitali smo Grad i Holding kako je moguće da osoba koja se nagodila s USKOK - om u slučaju nezakonitog zapošljavanja upravo u Gradskoj plinari Zagreb i dalje bude zaposlenik te tvrtke, kako je moguće da upravo ta osoba bude imenovana zamjenikom direktora kad ovaj nije na poslu i zašto takav djelatnik nije na popisu za otkaz. Dobili smo neodređen odgovor iz Gradske plinare Zagreb.

- Gradska plinara Zagreb još je u fazi savjetovanja sa socijalnim partnerima oko procesa utvrđivanja viška zaposlenika. Lista viška zaposlenika koja uključuje imena i druge osobne podatke još nije dostavljena na savjetovanje Sindikatu pa poslodavac ne može komentirati koji će radnici biti utvrđeni kao potencijalni višak - napisali su. 

Par sati kasnije, sam Miroslav Živko napisao nam je: 

- Ante Dodig imenovan je pomoćnikom direktora sektora razvoja i investicija 2014. godine od strane tadašnjeg direktora Gradske plinare Zagreb. S obzirom na vrstu poslova koje je trebalo odraditi za vrijeme mog kratkog odsustva , morao sam imenovati odgovarajuću osobu, sukladno svojim ovlastima - stoji u mailu.

Na prva dva pitanja nismo dobili odgovor ni od Zagrebačkog holdinga, ni od Grada. A pitali smo i Možemo! kako to da su previdjeli uvjetnu kaznu Ante Dodiga, čiji se slučaj pojavljivao i u medijima. Ni od njih nismo dobili odgovor do zaključenja ovog teksta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina