News

Komentari 12

Novi šef Vinogradske zabranio izjave: 'Inače slijede sankcije'

Novi šef Vinogradske zabranio izjave: 'Inače slijede sankcije'

Kako je jedna od mojih uloga i obrana časti ustanove kojom ću rukovoditi, napominjem da ću u slučaju nepoštivanja navedenog, poduzeti određene sankcije, stoji u memorandumu Zorana Vatavuka

Novi v.d. ravnatelj Vinogradske bolnice Zoran Vatavuk objavio je memorandum u kojem zabranjuje javne istupe radnicima. Memorandum je adresiran na predstojnike i glavne sestre, a Vatavuk započinje time da je potpuno svjestan ozbiljnosti i težine posla koji je preuzeo, zbog čega očekuje pomoć i suradnju u vođenju bolnice prema zacrtanim ciljevima, prenosi RTL.

- Žaloste me ova događanja koja nas medijski prate u zadnje vrijeme, jer naša bolnica i naši ljudi ne zaslužuju negativni publicitet. Zato moramo smiriti tenzije i preuzeti odgovornost te privatne netrpeljivosti ostaviti izvan struke i bolnice, a daleko od pacijenata - napisao je Vatavuk.

- Zato vas molim da obavijestite sve djelatnike u našim ustrojbenim jedinicama da ne smiju istupati samostalno na portalima, u javnim glasilima (TV, novine, radio) i drugim medijima bez suglasnosti v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice - poručio je Vatavuk zaposlenicima.

Nadalje, opisuje Vatavuk proceduru:

- Kao i do sada, svaki liječnik, medicinska sestra i drugi zdravstveni ili nezdravstveni djelatnik za javni nastup vezan za temu posla, struke, rada u bolnici, komentiranja događanja u KBC Sestre milosrdnice ili za bilo koju drugu temu koja podiže i/ili narušava ugled bolnice, treba tražiti suglasnost v.d. ravnatelja, a to isto trebaju tražiti i mediji u kojima će djelatnik nastupiti - napisao je Vatavuk u memorandumu.

Ostavio je Vatavuk mail adresu na koju treba tražiti odobrenje i rekao kako promocija može, kritika ne.

- Kao i do sada, svaki liječnik, medicinska sestra i drugi zdravstveni ili nezdravstveni djelatnik za javni nastup vezan za temu posla, struke, rada u bolnici, komentiranja događanja u KBC Sestre milosrdnice ili za bilo koju drugu temu koja podiže i/ili narušava ugled bolnice, treba tražiti suglasnost v.d. ravnatelja, a to isto trebaju tražiti i mediji u kojima će djelatnik nastupiti. Kako je jedna od mojih uloga i obrana časti ustanove kojom ću rukovoditi, napominjem da ću u slučaju nepoštivanja navedenog, poduzeti određene sankcije. Nadam se da će naša suradnja biti bez nepotrebnih ekscesa i u tom smislu želim da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve - zaključio je Vatavuk.

Najčitaniji članci