News

Komentari 12

Migranti napali ogradu, bacali kamenje i boce, Poljaci uzvratili suzavcem. Ozlijeđen policajac

Migranti napali ogradu, bacali kamenje i boce, Poljaci uzvratili suzavcem. Ozlijeđen policajac

Grupa migranata pokušala je ući sinoć u Poljsku, a iz ministarstva obrane tvrde da su im bjeloruske snage pomagale u tome. Jutros su na granici, gdje se nalaze tisuće ljudi, izbili novi sukobi migranata s Poljacima

Velik broj migranata i dalje se nalazi na granici između Poljske i Bjelorusije, a kako javljaju poljska policija i vojska, jutros su izbili novi sukobi.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ljudi uz ogradu, potaknuti bjeloruskim vlastima, jutros su drvljem, bocama i kamenjem gađali poljske snage, a pokušali su i uništiti ogradu - objavila je policija na Twitteru. Poručili su i kako bjeloruske snage nisu reagirale na uništavanje ograde i agresiju. 

Iz vojske su objavili snimke sukoba na granici i napisali kako migranti pokušavaju ući u državu te kako su uzvratili suzavcem u pokušaju da smanje agresiju.

Poljska policija, koja više puta ponavlja u svojim objavama da iza ovih sukoba na granici stoji Bjelorusija, navodi i da je u obračunu teško ozlijeđen jedan policajac te da su ga prebacili prema bolnici. Navode da je najvjerojatnije zadobio prijelom lubanje.

Iz ministarstva obrane navode i da je noćas bio još jedan incident u kojem su četiri bjeloruska dužnosnika pokušala oštetiti ogradu i natjerati 11 migranata da uđu u Poljsku, ali da su spriječili taj pokušaj.

Najčitaniji članci